Image

Recreëren aan het strand

In DUIN ervaar je elke dag het vakantiegevoel. De verschillende strandpaviljoens dragen hier ongetwijfeld een behulpzaam schelpje -eh- steentje aan bij. Maak kennis met een aantal favorieten in Almere.


 Image

Marina Muiderzand

De jachthaven van Marina Muiderzand, gelegen tegen de duinen van Almere, biedt alles wat een echte watersporter verlangt. Deze jachthaven is de perfecte uitvalsbasis om te varen op het IJmeer, het Markermeer, het IJsselmeer en de Randmeren. Hier vind je naast ligplaatsen alle maritieme voorzieningen die je als waterrecreant nodig hebt. Ook is Marina Muiderzand de thuishaven van het grootste catamaranstrand van heel Europa. Het strand heeft ruim 450 ligplaatsen voor catamarans tot 6 meter lengte en elke plaats is voorzien van grondankers om de catamaran met spanbanden vast te leggen. Daarnaast heeft Marina Muiderzand ook een kite spot, die is te vinden aan de noordkant van het catamaranstrand met een eigen stuk gras en strand apart van de catamarans en boten.

Adres: Marinaweg 26, ga naar marinamuiderzand.nl.


 Image

Almeerderstrand

Het Almeerderstrand is een mooi kustgebied op schelpworp afstand van DUIN waar cultuur, watersport, horeca en evenementen samenkomen. Misschien ken je Het Almeerderstrand wel van de festivals en evenementen, zoals Zand en Libelle Zomerweek. Buiten deze evenementen om, kun je hier goed zwemmen en zonnen onder de karakteristieke bomen. Door het ondiepe water is het ook heel leuk voor kleine kinderen.

Adres: IJmeerdijk 4, ga naar visitalmere.com.

In DUIN komen cultuur, watersport, horeca en evenementen op één plek samen.

 Image

Zeilschool Regatta Center Muiderzand

Het Regatta Center Muiderzand ligt op de rand van het IJmeer/Gooimeer, op het terrein van de Marina Muiderzand, vlakbij Almere Poort. Deze bijzondere zeilschool biedt alle faciliteiten gericht op jeugdzeilers. Denk hierbij aan sport- en instructielokalen, kleedkamers, ruim jollenveld, een eigen strand/slipway, trainers en eigen coach-RIB’s. Ook buitenploegen van zeilverenigingen, private zeilteams en klassenorganisaties zijn van harte welkom om gebruik te maken van de faciliteiten van het Regatta Center Muiderzand.

Adres: Marinaweg 32, ga naar regattacentermuiderzand.nl.


 Image

Sail-Today

Bij Sail-Today in Almere kun je catamaranzeilen, kitesurfen, windsurfen, suppen, kinderzeilen en in de zomer is er kamp voor de kinderen. Of geniet van een hapje met drankje in de Beachclub. Of wat dacht je van een catamaranles of supyoga? Sail-Today is zonder twijfel een paradijs voor waterliefhebbers. Voor jonge waterratten is het zelfs mogelijk om hier het kinderfeestje te vieren.

Adres: Marinaweg 163, ga naar sail-today.nl.


 Image

Strandbad DUIN

Eén groot (water)feest voor kinderen. Aan de zuidkant van de jachthaven ligt Strandbad Duin, een superleuk strandje waar kinderen heerlijk kunnen ravotten, rennen en zwemmen. Je komt er via het pontje of het looppoortje. Bij het strand is een speelplaats met een stronkenroute door het riet, een pannaveldje (voetbal), zwemvlotten en een waterspeeltoestel. Ook kunnen kinderen met de supermikado spelen. Het strand heeft een grote vuurplaats met bankjes eromheen en is vrij te gebruiken.

Adres: IJmeerdijk 3, ga naar visitflevoland.nl.

Bekijk de locatiekaart voor een handig overzicht van alle locatievoorzieningen in DUIN en omgeving.

 Image

Harbor House

“Come in hungry, leave happy”, zo luidt het motto van Harbour House. Hier kun je niet alleen terecht voor een heerlijke lunch of diner, maar ook gezellig borrelen met vrienden of je buren. Schijnt de zon? Strijk dan neer op het terras met een schitterend uitzicht op de jachthaven. Eén ding is zeker: je kunt hier op en top genieten!

Adres: Marinaweg 4, ga naar harbor-house.nl.


 sun runners almere duin

Sun Runners

Ervaar het ultieme leven aan de marina bij Sun Runners. Hier kun je genieten van het uitzicht op Pampus, Muiderberg en de Sky Line van Amsterdam. Ga gezellig wat borrelen aan de bar of toost vanaf één van de twee terrassen op de schitterende zonsondergang. Als dat het vakantiegevoel niet compleet maakt, weten wij het ook niet meer.

Adres: IJmeerdijk 20, ga naar sunrunners.nl.


 Image

Poortdok

In het hart van Nederland gelegen op het Almeerderstrand vind je Strandrestaurant Poortdok. Hier kun je niet alleen terecht voor een heerlijke lunch of diner, maar ook wanneer je graag een groots event wilt organiseren. Bovendien heb je vanuit Poortdok een schitterend uitzicht over het IJmeer. Slecht weer?  Geen probleem. Binnen is het heerlijk toeven bij de openhaard.

Adres:  IJmeerdijk 1, ga naar poortdok.nl.


 Image

Zuyder

Horecaconcept Zuyder is speciaal ontwikkeld voor DUIN door DUINbewoner Gladys. Elke dag bereidt de chef-kok van Zuyder bijzondere gerechten voor zowel het ontbijt, lunch & diner. Je kunt er ook genieten van de lekkerste cocktails en bijpassende fingerfood op het terras. Flexwerken of een feestje organiseren? Ook dat is mogelijk bij Zuyder.

Adres: Zeeduinweg 574, ga naar zuyder.nl.


 Image

Pier 39 Bar & Kitchen

Op schelpworp afstand van het Almerestrand en het IJmeer vind je Pier 39 Bar & Kitchen, gelegen aan de dijk in DUIN. Dé plek om lekker te lunchen, werken, borrelen en dineren. Omgeven door het prachtige duinlandschap is het goed toeven op het heerlijke terras. Je bent er ook welkom om te flexwerken.

Adres:  Zeeduinweg 560, ga naar pier-39.nl.

Meer weten over Almere? Lees hier alles over de jongste stad van Nederland. Schrijf jezelf ook in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven alle ontwikkelingen in dit bijzondere gebied.