Image

"Wonen in DUIN was de beste beslissing ooit!"

Gladys Camphuijsen is DUIN bewoonster van het eerste uur! Ze kocht haar woning al in 2016, maar was daarvoor ook al bekend met DUIN. Deze watersportster zeilt namelijk al meer dan 15 jaar bij Sail Today. “Vroeger reed je dan door het zand en zag je alleen de haven en de drie torens. Kijk eens wat er nu staat!” Voor Gladys is het tijd om bij te dragen aan de ontwikkeling van DUIN: ze opent het horecaconcept Zuyder. ‘Het moet de plek worden waar je je kunt verbinden met de buurt!’

De beste plek om te zeilen én om te wonen

Met het IJmeer en het uitgestrekte Almeerderstrand is het hier voor de watersporter optimaal genieten. En dat beviel Gladys prima! “Uiteindelijk ging ik zo vaak zeilen. Op kantoor ging mijn wetsuite dan al aan en reed ik steeds met de auto heen en weer naar Amsterdam. Wat een gedoe.”

Haar appartement in onze hoofdstad was ze al even ontgroeid. Met behoefte aan meer ruimte keek Gladys met een schuin oog naar een nieuwe woning en toen kwamen daar ineens de eengezinswoningen in Noorderduin! Dicht bij het water, een prachtige omgeving en een ruime, nieuwe woning. De stap was logisch, maar niet eenvoudig gemaakt. “Mijn ouders zijn echte stadsmensen, die hebben dit wel geprobeerd uit mijn hoofd te praten. Voor mij was dit juist de beste beslissing ooit. Toen mijn ouders DUIN eenmaal gezien hadden, snapten ze het gelukkig helemaal.”

 Image

“De gezelligheid zoek je echt met elkaar op”

“Het is ook ontzettend tof om hier te wonen! Ik heb superleuke buren en ben erg trots op DUIN. Je verhuist hier met z’n allen nieuw naartoe en ik denk dat er daarom enorm veel bereidheid is om samen de buurt mooi te houden en leuke dingen met elkaar te ondernemen. De gezelligheid zoek je echt met elkaar op.” Gladys vertelt dat de buurman bij mooi weer geregeld de barbecue aanslingert en dat iedereen dan een hapje mee kan eten. En in de winter? “Dan kijk ik samen met alle buurvrouwen de Bachelorette. Dan zitten we met z’n allen elke week gezellig bij iemand anders.”

Zuyder Almere; de nieuwe hotspot in DUIN

Hoe gezellig dat ook is, horeca is Gladys haar passie. In DUIN is nog ruimte voor een nieuwe zaak vindt ze. “Het is een wijk in aanbouw, dat weet je. Vooral qua horecavoorzieningen merk je dat nog. Je zit veel bij elkaar thuis en dat is heel leuk. Maar het is ook gewoon lekker om af en toe na werk vrijdag even ergens een borrel te drinken zonder dat je of je hele huis vol hebt zitten of die van je buurvrouw.”

 Image

Die plek gaat Gladys zelf creëren met Zuyder. Een nieuw horecaconcept speciaal voor DUIN, in de DUINhal. Dit doet ze samen met de buurt en dat vertaalt zich nu al in een fijne samenwerking en een hoge betrokkenheid. Via Instagram worden vragen gesteld waarop bewoners antwoord kunnen geven. ‘Welk biertje hebben jullie liever op de tap, Vedett of Flink?’ Maar Zuyder is meer dan alleen een plek om te dineren en borrelen; een goede kop koffie en initiatieven uit de buurt krijgen ook hun podium. “Ik vind het heel tof om onderdeel van die ontwikkeling te zijn. Dat is ook een van de redenen dat ik hier ben komen wonen!”

Zuyder opent in het eerste kwartaal van 2022 haar deuren in de DUINhal, wij kunnen niet wachten! Wil je meer weten over Zuyder? Houd dan de website in de gaten.

Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!