Image

“In DUIN heb je alles binnen handbereik.”

Jaap Groot, een voormalig financieel manager in de automobielindustrie, heeft samen met zijn vrouw Judy, ook werkzaam geweest in de financiële wereld, getekend voor een appartement in Porto. “Het lijkt me fijn om goed contact met de buren te hebben zonder elkaar te overlopen.”

Jaap en Judy, momenteel wonend in een twee-onder-een-kap woning bij de Zuidas van Amsterdam, kijken uit naar hun verhuizing naar Porto. Hoewel Jaap grapt over zijn hoogtevrees (“Ik heb al hoogtevrees als ik op dikke sokken loop”) kocht het stel een appartement op de zeventiende verdieping van Porto. Of het goedkomt met zijn hoogtevrees? “Mijn zus en zwager wonen al in Havana op een nog hogere verdieping, dus daar kan ik alvast wennen aan de hoogte”, vertelt Jaap met een lach.

Gemeenschapsgevoel

Jaap en Judy hebben gekozen voor het Type D2 appartement, met drie slaapkamers. “De kinderen zijn het huis uit, dus we hebben wat kamers over. Van een maken we een inloopkast, iets wat we nooit eerder hadden, en de andere wordt een gezamenlijke werkkamer,” vertelt Jaap.

“Als je in een flat woont, ken je amper je naaste buren. Dat willen wij met de Porto bewonersgroep veranderen.

Jaap is daarnaast mede-oprichter van de Facebook Porto bewonersgroep, een initiatief om een gemeenschapsgevoel te creëren onder de toekomstige bewoners. “Als je in een flat woont, ken je amper je naaste buren. Dat willen wij met de Porto bewonersgroep veranderen. We hebben al 48 leden, en we groeien nog steeds. Het lijkt me fijn om goed contact met elkaar te hebben zonder elkaar te overlopen.”

 Image

Binnen handbereik

Wat Jaap het meest aantrekt in DUIN, is de ligging aan het water. De twee kijken er nu al naar uit om regelmatig een boot te huren en te varen met familie. Ook heeft het stel twee honden met wie ze graag gaan wandelen in DUIN én omgeving. De lokale voorzieningen maken voor Jaap dan ook een groot verschil. “In DUIN heb je alles binnen handbereik. We eten regelmatig in Dunes, en voor de dagelijkse dingen is er de Duinhal recht tegenover Havana. Dat praktische aspect spreekt ons erg aan,” legt Jaap uit.

“We eten regelmatig in Dunes, en voor de dagelijkse dingen is er de Duinhal recht tegenover Havana.”

Hoewel de verhuizing pas over 2,5 jaar zal plaatsvinden, zijn Jaap en Judy al druk bezig met het plannen van de inrichting van hun appartement. “We hebben onze eigen keuken en badkamer kunnen kiezen en aanpassen naar onze voorkeur,” zegt Jaap. De grootste uitdaging is het wachten tot alles klaar is, maar Jaap is optimistisch. “Tot dusver loopt alles op rolletjes!”

Over Porto

Wakker worden met de opkomende zon. De eerste boten glinsteren op het water, sportievelingen maken hun rondje door de duinen. Jij geniet vanaf het balkon van het prachtige uitzicht. Dit is Porto: het nieuwe woongebouw in Kop Noord van DUIN. Met 102 luxe koopappartementen verdeeld over 24 woonlagen een eyecatcher in het natuurlijke landschap van Almere. Zie je jezelf al zitten? De prijzen variëren van €500.000,- oplopend tot € 1.450.000,- v.o.n. voor het schitterende penthouse in de kroon. De prijzen zijn inclusief één (of voor de dubbellaagse penthouses twee) parkeerplaats(en).