Image

“In Porto heb ik veel vrijheid om de indeling en afbouw van mijn appartement te bepalen.”

Martijn Gademan, een videograaf uit Amsterdam, heeft onlangs getekend voor zijn appartement in Porto. Met een adembenemend uitzicht op het water. “Het voelt hier echt goed, alsof je in een kustplaats bent.”

Martijn’s reis naar Almere DUIN begon uit simpele nieuwsgierigheid. Toen hij in een nieuwsbrief las over ‘wonen aan het strand’, was zijn interesse gewekt. Na een bezoek aan DUIN was hij verkocht. “Ik was altijd één van die Amsterdammers die dacht: ‘Huh, Almere’?’ Maar ik besloot te gaan kijken voordat ik een mening vormde,” herinnert hij zich. 

Weids, groen en ruim

Wat hij ontdekte, veranderde zijn perspectief volledig. “Almere is zo weids, groen en ruim. Het opende echt mijn ogen.” Na een bezoek aan het restaurant Zuyder en een wandeling aan het Almeerderstrand, was hij ervan overtuigd dat dit de juiste plek voor hem is. “In DUIN voelt het echt alsof je in een kustplaats bent, maar dan zonder het massatoerisme. En dankzij het zoete water is er veel groen.”

 Image

Keuzevrijheid

Bij zijn zoektocht naar de perfecte woning kwam Martijn Porto tegen. “Het appartement waarvoor ik heb getekend bevindt zich op de vijftiende verdieping. De woning heeft een zuidwestelijke ligging met een vrij uitzicht over het water,” zegt hij enthousiast. En het beste deel? “In Porto heb ik ontzettend veel vrijheid om de indeling en afbouw van mijn appartement te bepalen. Dat spreekt mij enorm aan.”

Strandgevoel

De ontspannen sfeer van DUIN heeft Martijn al meerdere keren naar het Almeerderstrand gelokt. Samen met zijn hond Tess, een mix tussen een American Stafford en een Duitse weimaraner, geniet hij van de rust en het strandgevoel. “Tess is een echte waterrat. Ik vond het nooit een probleem om haar uit te laten, maar in DUIN wordt het nog leuker. Hier zijn zoveel mogelijkheden: op de dijk, op het strand. Ik ga ook vaak skateboarden met haar.”

 Image

Met een blik van tevredenheid en een gevoel van avontuur kijkt Martijn uit naar zijn nieuwe leven in Almere DUIN. In Porto, met het prachtige uitzicht en het strandgevoel, ziet hij zichzelf helemaal zitten. Martijn’s advies voor anderen die overwegen naar Almere DUIN te verhuizen? “Ga erheen, sta er, voel en vorm dan een mening.” DUIN is écht uniek.”