Image

Familie kiest voor Almere DUIN: “Heerlijk hoe iedereen komt aanwaaien.”

Hij tekende voor Porto, zijn ouders kozen voor San Francisco. Het is geen unicum, maar het blijft ontzettend bijzonder: een familie die samen kiest voor DUIN. Wij mochten op bezoek komen om te praten over hun liefde voor het gebied. “Ik vergeet soms dat ik in Nederland ben.”

Toen de eerste zandkorrels verschenen, had Richard (41) Almere DUIN al op het vizier. Zijn ouders (beiden 67) werden met veel plezier op sleeptouw genomen tijdens verschillende informatiebijeenkomsten en inloopmomenten. De timing was het elke keer nét niet – totdat Havana op hun pad kwam. Zowel Richard als zijn ouders waren geïnteresseerd. “We woonden al 35 jaar in een heerlijke woning in de stad, maar je wordt ouder en we vroegen ons af hoe lang we nog zin zouden hebben om zo’n groot huis te onderhouden”, vertelt Jan. “Een appartement pal aan het strand leek ons een fijne volgende stap.”

Strand aan je voeten

Zowel Richard als zijn ouders schreven zich in voor Havana en werden uitgeloot. De droom stond even op pauze totdat Porto in de verkoop kwam. “Porto was precies waar ik naar op zoek was: een appartement met uitzicht, het strand aan je voeten…”, vertelt Richard. Hij tekende voor een appartement op de negende verdieping – type A2. “Ik wilde niet al te hoog zitten, want ik vind het leuk om die connectie met grond en alle bedrijvigheid die daarbij komt kijken nog te hebben.”

 Image

 Image

Herkenbaar, vinden Jan en Ineke. Zij verhuisden namelijk recent naar hun nieuwe appartement op de derde verdieping van San Francisco. Mét spectaculair uitzicht op het Almeerderstrand. “We hadden weinig eisen, maar een vrij uitzicht en een beschut balkon vonden we erg belangrijk”, vertelt Ineke. Daarnaast is het stel er erg over te spreken dat alle gemakken op loopafstand te vinden zijn. “Dat de PLUS zich onder ons bevindt in een overdekte hal is voor ons echt een pluspunt”, grapt Ineke. Jan is, als rasechte Ajacied, dan weer erg blij dat hij binnen een mum van tijd in Amsterdam kan zijn. “Vanuit hier kan ik zelfs soms de Arena zien.”

Vakantiegevoel in eigen land

De grootste bonus van het gebied, is voor de familie het welbekende vakantiegevoel. Toen Ineke een aantal nietsvermoedende vriendinnen een foto stuurde van het uitzicht, dachten zij zelfs dat ze op vakantie was. “Ik kan het ze niet kwalijk nemen, want ook voor ons voelt het sinds we hier wonen elke dag alsof we op vakantie zijn.” De twee gaan elk jaar op vakantie naar Benidorm, maar twijfelen zelfs sinds de verhuizing of ze wel moeten gaan. “We vinden het heerlijk om op vakantie naar het strand te gaan, op het balkon iets op de tablet te lezen of uit te gaan eten, maar dat kan hier ook”, zegt Jan. “Ik vergeet zelfs soms dat ik in Nederland ben. Elke keer wanneer ik de wijk uitrijdt  uitrijd, denk ik: ‘Oh ja!’”

 Image

De verhuizing van zijn ouders, maakt ook dat Richard nog meer uitkijkt naar de oplevering van zijn woning in Porto. “Ik kom de afgelopen jaren al regelmatig in het gebied. Zo fiets ik regelmatig langs het strand en ga ik bijvoorbeeld zo even met mijn nichtjes lunchen bij Zuyder”, vertelt Richard. Hoewel het nog even duurt voordat hij de sleutel van zijn appartement in ontvangst mag nemen, staat één ding als een paal boven het Almeerse water: de familie kijkt ernaar uit om op schelpworp afstand van elkaar te wonen. “De kleinkinderen kunnen op de fiets naar ons toe, onze zoons en dochter wippen regelmatig binnen voor een kop koffie”, vertelt Ineke. “Het is heerlijk hoe iedereen komt aanwaaien. DUIN is echt ons thuis.”


 nieuwbouw almere duin porto luxe koopappartementen

Wil je ook wonen met uitzicht op het Almeerderstrand?

Er zijn nog enkele luxe koopappartementen beschikbaar in Porto, het eerste gebouw in Kop Noord.  Met 102 luxe koopappartementen verdeeld over 24 woonlagen een eyecatcher in het natuurlijke landschap van Almere. Zie je jezelf al zitten? De prijzen variëren van €500.000,- oplopend tot € 1.450.000,- v.o.n. voor het schitterende penthouse in de kroon. De prijzen zijn inclusief één (of voor de dubbellaagse penthouses twee) parkeerplaats(en).

Vertel me meer