Image

“Eten in de sfeer van de Zuiderzee.”

Gladys Camphuijsen woont in DUIN en startte Zuyder na het organiseren van een grote picknick op het Almeerderstrand: “Ik wilde de buren beter leren kennen en dit leek me een leuke manier. Ed Slooten van PLUS hielp me. Ik heb een achtergrond in de horeca en wilde altijd al zelf iets openen. Ed stelde voor dat in de DUINhal te doen. Zo is het allemaal begonnen!"

Zuyderzee

De naam Zuyder verwijst naar de Zuiderzee, die lag waar DUIN nu ligt. In het restaurant hangt een kaart waarop je dat kunt zien. Er komt er een grote speelboot, de Zuyder, in de kinderhoek te staan en ook de menukaart verwijst naar de zee. Het aanbod is gevarieerd; met vis, vlees, vega en vegan. Je kunt er brunchen, dineren en heerlijke cocktails drinken. Camphuijsen: “Mijn favoriet is de amaretto sour.”

Samenwerken

Zuyder en VANDENBERG delen een ruimte. Camphuijsen: “Dat werkt goed. Ons publiek gaat goed samen. En hun personeel eet bij ons.” Zuyder organiseert regelmatig feestjes, events en bedrijfsuitjes met Sail Today en WingXperience. “Wij verzorgen het eten, zij het wingsurfen. Heel leuk!”

Het originele interview verscheen in een speciale uitgave van de DUINkrant over de DUINhal. Download ‘m hier.