Image

"Ik zou wel 10 jaar in de toekomst willen kijken."

Zestien jaar geleden, toen Almere Poort werd gebouwd, streken de eigenaars van Poortdok neer op het Almeerderstrand. De gemeente had de ervaren horeca ondernemers gevraagd om drie maanden voor sfeer en lekker eten te zorgen, terwijl de huizen van Poort werden verkocht. Het restaurant was zo’n succes, dat het bleef. Inmiddels is het een klassieker. Een leuke, frisse strandtent, met een uitgebreid menu. De chef combineert gerechten van de traditionele kaart zoals biefstuk en saté, met vegetarische en vegan opties.

Alle seizoenen

Tot voor kort was Poortdok een zomerrestaurant. In de winter staken de eigenaren hun energie in hun andere onderneming: De Lichtfabriek in Haarlem. Dit jaar opent Poortdok ook tijdens herfst en winter – in de weekenden – en kun je er (kerst)borrels, vergaderingen en groepsdiners boeken.

Groot strand

Het pand was oorspronkelijk neergezet om een seizoen te blijven staan. Zodra het kan komt er een nieuw, mooi, duurzaam pand. Eigenaar Joost Berkhout is blij met de ontwikkeling van DUIN. “Nu, met plekken als Pier 39 en Zuyder erbij, zie en voel je: er gebeurt echt wat. Ik zou wel 10 jaar in de toekomst willen kijken. Dan heb je een hele mooie wijk, ik heb er veel vertrouwen in. En dat alles aan dat heerlijke strand. Het Almeerderstrand is goed groot, niet zomaar een stadsstrandje.” Perfect voor een strandwandeling en een bezoek aan Poortdok!

Het originele interview verscheen in een speciale uitgave van de DUINkrant over de DUINhal. Download ‘m hier.