Image

"We willen dat de kinderen later terugkijken op een leerzame periode vol plezier."

Opgroeien in DUIN wordt nóg een stukje leuker. DUIN telt twee kinderdagverblijven waarbij de grotere kinderen (vanaf 6 jaar) terecht kunnen bij de uitdagende bso’s van KinderCentrumAlmere (KCA) in de DUINhal. Lees meer.

Bij het kinderdagverblijf kunnen ze kiezen tussen afwisselende activiteiten, zoals Koken & Bakken, Outdoor, Handvaardigheid & Techniek en Musical. Bij Outdoor kunnen ze suppen, boogschieten of skateboarden. In de nabije toekomst komen daar wellicht ook meisjesvoetbal en hockey bij.

Gezond eten

Lekker actief bezig zijn zorgt voor de nodige trek. Voor alle kinderen staat aan het eind van de middag een warme maaltijd klaar. Deze wordt dagelijks vers bereid door een ervaren kok, die rekening houdt met allergieën en geloofsovertuigingen.

Missie

Leo van Belzen (directeur-eigenaar) vat de missie van KCA helder samen: “We willen dat de kinderen later terugkijken op een leerzame periode vol plezier. We willen ze voor het leven enthousiast maken voor sport en bewegen, dat ze hun creativiteit ontwikkelen en uitdagingen aan durven gaan. Daarbij hoort natuurlijk ook dat kinderen ervaren dat samenwerken en luisteren naar elkaar belangrijk en fijn is.”

Het originele interview verscheen in een speciale uitgave van de DUINkrant over de DUINhal. Download ‘m hier.