Boomrijk

Boomrijk

Bijzonder wonen, in een boomrijke omgeving!

Na een lange werkdag lonkt het perspectief van je nieuwe thuis. Je rijdt de stad uit en nadert DUIN. Al gauw doemen de duinen en het bos op. Je stapt uit de auto en ruikt de heerlijke, sterke geur van bomen en bladeren. Je krijgt spontaan trek in paddenstoelen en ragout. De rust omarmt je en je verlangt meteen naar de gezelligheid van je huis en de warmte van de brandende houtkachel. Je bent weer thuis…

Wonen tussen de bomen

De ervaring van wonen in de natuur maakt DUIN zo bijzonder. In Boomrijk wordt het landschap gekenmerkt door een bossige omgeving. Fris, groen en wat besloten, een mooie afwisseling op de omliggende duinen. Gelegen in het oorspronkelijke Muiderbos, dat wordt getransformeerd tot een boomrijk woonlandschap. De mooie, volgroeide, bruikbare bomen worden zoveel mogelijk behouden en nieuwe aanplant wordt toegevoegd. Jos Hartman, senior landschapsarchitect van het bureau ZUS:“Deze volwassen esdoorns, sparren en beukenbomen geven je direct het gevoel te wonen tussen oude bomen. Daarnaast worden er veel jonge, nieuwe exemplaren geplant, die mooi aansluiten op de bestaande beplanting en zich geleidelijk ontwikkelen tot een volwassen bomendak.”

449-F-Voor

Boomrijk, helemaal DUIN

In Boomrijk voel je de geborgenheid van het bos en toch is de stad dichtbij. De woningen zijn met oog voor detail gecreëerd. Net als de rest van DUIN, is ook Boomrijk ontworpen door de gerenommeerde stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten van BVR en ZUS. Het resultaat? Je woont in een boomrijke omgeving, maar ervaart wel het ultieme gevoel van leven in DUIN.

Een rijk afwerkingsniveau

Naast de sprekende architectuur kent Boomrijk in de basis een rijk afwerkingsniveau. Een compleet uitgeruste keuken met Siemens apparatuur, luxe sanitair met tegels en sanitair van Villeroy & Boch, voorerf met een of twee aangelegde parkeerplaatsen, aangelegd terras achter, de basis erfafscheidingen, standaard buitenkraan, buitenberging en woodshed. Optioneel zijn er nog allerlei interessante opties kiezen, zoals een uitbouw en andere kamerindelingen op de verdiepingen. Zo kun je, naast de rijke afwerking, je woning in Boomrijk nog helemaal naar smaak maken.

449-F-Interieur

Architect, Evert Kolpa

Boomrijk is ontworpen door Evert Kolpa, architect en mede-oprichter bij Van Bergen Kolpa Architecten. Hij vertelt: “De woningen passen precies bij een boslandschap. Zo is het dak als een bladerdak ontworpen, met bladvormige dakpannen in de kleuren van de herfst. Die kleuren zijn speciaal voor Boomrijk ontworpen. De gevel lijkt met zijn dikke, grove steen op de bast van een boom. Wonen in een bos gaat over hout. Dit wilden we terug laten komen in het aangezicht van de woningen. Daarom zijn de kozijnen en overige delen van de gevel van fijn, licht, duurzaam Accoya hout waarvan de houtstructuur zichtbaar is. Het is een prachtige, natuurlijke combinatie.”

449-C-Keuken