Image

Dunes: een nieuwe culinaire bestemming in DUIN

Eind januari opent restaurant Dunes aan de voet van Havana, op schelpworp afstand van het Almeerderstrand, haar deuren. Durc Berger, de mede-initiatiefnemer achter dit veelbelovende project, vertelt alle ins en outs over deze nieuwe hotspot. “We willen een plek creëren waar mensen uit DUIN en daarbuiten trots op kunnen zijn.”

Durc, die samen met zijn vrouw en zoon in Zuiderduin woont, vertelt over hun drijfveer: “Onze liefde voor de horeca bracht ons 6 jaar geleden op het idee van Dunes. We hebben een sterk conceptplan gepresenteerd en kunnen nu onze droom realiseren in de ruimte onder Havana.”

Memorabele ervaring

Dunes is niet zomaar een restaurant; het is een manifestatie van Durc’s liefde voor het vak. Geïnspireerd door een memorabele horeca-ervaring, besloot het stel een soortgelijk concept in DUIN te brengen, gericht op gastvrijheid en een unieke beleving. “Het personeel van Dunes selecteren we specifiek op enthousiasme en gastvrijheid. We willen dat onze gasten zich thuis voelen, met persoonlijke aandacht en kennis van ons menu,” benadrukt hij. 

Grillgerechten met een mediterrane twist

Tijdens de ontwikkeling van het concept is een aantal jaar geleden Chef Casper Oudshoorn aangesloten. Casper is samen met zijn vrouw medeeigenaar van Restaurant Dunes. Durc en Casper hebben samengewerkt in een restaurant in Amsterdam.  Dunes onderscheidt zich op culinair gebied met een Green Egg en een steenoven, waarbij de nadruk ligt op vers en smaakvol met een mediterrane twist. Het all-day menu biedt iets voor iedereen. “We richten ons op heerlijke grillgerechten en huisgemaakte pizza’s met seizoensgebonden ingrediënten,” vertelt Durc. Het all-day menu is ontworpen om iedereen te bekoren, van een snelle hap tot uitgebreide diners, ideaal voor zowel gezinnen als zakelijke bijeenkomsten.

 Image

Vrijheid en ontspanning

Dunes streeft ernaar een strandrestaurant en bar  te zijn waar het vakantiegevoel nooit ver weg is. De warme sfeer van een continu brandend kampvuur wordt weerspiegeld in de ambiance van het restaurant. Dit gevoel van vrijheid en ontspanning is wat Durc en Casper  hun gasten willen bieden. Inspiratie en sfeer voor de uitstraling van het restaurant, komt van plekken zoals Ibiza, Lissabon en de Mediterranee. 

Dunes opent zijn deuren officieel eind januari, na een proefperiode met vrienden, kennissen en buurtbewoners. Durc: “Ons doel is ambitieus maar eenvoudig: een plek creëren waar mensen uit DUIN en daarbuiten trots op kunnen zijn en graag naartoe komen.” Met Dunes  belooft Almere DUIN een nieuwe culinaire hotspot te worden, een plek waar gastvrijheid en kwaliteit samenkomen om een onvergetelijke ervaring te bieden.

Wil je niets missen over DUIN? Schrijf jezelf in voor de nieuwsbrief.