Image

“In DUIN wonen is een cadeautje.”

In het groene DUIN Boomrijk vinden we het huis van Laurien Vermeulen, haar partner Thomas en hun zoon Maes. Laurien vertelt over hun verhuizing naar Almere, hoe ze als interieurontwerper de omgeving heeft gebruikt bij haar interieurkeuzes en het comfort van wonen in DUIN.

De zoektocht naar het perfecte huis was geen eenvoudige. “We waren te laat met inschrijven en het leek allemaal al vergeven,” vertelt Laurien. Maar het lot had andere plannen. Een onverwachte kans deed zich voor toen ze op de wachtlijst stonden en plotseling werden gebeld. Het was een moment van serendipiteit dat hen leidde naar de Sequoia woning, een plek die ze nu hun thuis noemen.

Uniekheid en persoonlijke touch

De woning zelf is een reflectie van Laurien en Thomas’ waardering voor uniekheid en persoonlijke touch. “We wilden geen standaard nieuwbouwwoning. Dit huis heeft een vide, waardoor het anders dan anders is,” legt Laurien uit. De keuken, het kloppende hart van het huis, is ontworpen om een centrale ontmoetingsplek voor de familie te zijn. “We konden een enorme leefkeuken plaatsen, wat fijn is omdat we een grote familie hebben.”


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Als professioneel interieurontwerper van Laurien Interior Design geeft Laurien toe: de inrichting van hun huis was een zorgvuldig en soms uitdagend proces. “Als ik zelf bouwkundig- of interieuradvies geef aan mensen voor hun woonhuis of bedrijfsruimte, ben ik er vaak al snel uit. Maar voor jezelf is het vreselijk, dan blijf je wikken en wegen,” aldus Laurien. 

Ze koos ervoor om het buitenleven naar binnen te halen. Dit is terug te zien in de natuurlijke materialen en de planten die haar huis sieren, en de grote glazen achtergevel die het gezin een ononderbroken uitzicht op de natuur biedt. De bosrijke omgeving en het zorgvuldig uitgekozen interieur smelten hierdoor moeiteloos samen.


 Image

 Image

 Image

 Image

Alle gemakken dichtbij

Het leven in DUIN heeft Laurien en haar gezin meer gebracht dan ze hadden verwacht. “Sinds de kleine er is, hebben we veel wandelingen gemaakt in het gebied,” zegt Laurien. De wijk biedt alle gemakken van dichtbij, van supermarkten tot horeca, en blijft zich uitbreiden. “Ons hele leven is binnen 15 minuten rijden,” voegt ze toe, wat de toegankelijkheid en het gemak van hun locatie benadrukt.

“Je kunt hier verdwalen, op een goede manier,” lacht Laurien. Met vrienden in de buurt, goede scholen en opvang, en de nabijheid van Amsterdam, is DUIN voor het jonge gezin een volledig pakket van woonplezier. Laurien bevestigt: “In DUIN wonen is een cadeautje.”

Wil je niets missen over DUIN? Schrijf jezelf in voor de nieuwsbrief.