Image

Espresso Grand Café: een verrassende oase in Almere DUIN

Op het strand van Almere DUIN, aan Marinaweg 161, vinden we Jennifer en Pim Rutten, het dynamische duo achter Espresso Grand Café. Met een achtergrond die zich uitstrekt van de luchtvaart tot de horeca, hebben deze twee Almeerders hun droom gerealiseerd in de vorm van een café dat zowel chic als laagdrempelig is.

Jennifer, die 16 jaar als stewardess de wereld rondreisde, en Pim, met zijn rijke ervaring in de horeca en als accountmanager bij een groothandel voor keukens, hebben altijd gedroomd van een eigen zaak. “Ik heb overal ter wereld allerlei horeca gezien en het is altijd onze eigen droom geweest om een eigen horecazaak te runnen,” zegt Jennifer. Toen ze DUIN ontdekten, en de vrijstaande horecagelegenheid aan het water, ontstond het idee voor Espresso Grand Café . “Het voelde alsof we een verborgen parel hadden ontdekt. Dit is wat Almere nodig heeft,” voegt ze eraan toe.

 Image

Het strand heeft altijd een speciale plek gehad in hun harten. Ze ontmoetten elkaar op Bonaire en trouwden op Ibiza. Deze liefde voor het strand is duidelijk terug te zien in hun café. “We willen dat mensen hier hetzelfde wauw-gevoel ervaren als wij deden toen we DUIN voor het eerst zagen,” zegt Jennifer. Het idee is simpel: mensen komen binnen voor een kopje koffie en blijven voor de ervaring.”

 Image

 Image

“Het idee is simpel: mensen komen binnen voor een kopje koffie en blijven voor de ervaring.”

Het interieur van Espresso Grand Café is een mix van ‘beachy chic’. Terwijl het benedenterras een relaxte strandvibe heeft, is de bovenverdieping chiquer ingericht, perfect voor een avondje uit. “Je kunt hier op blote voeten komen voor een casual lunch en ’s avonds terugkomen in hakken voor een chic diner,” legt Jennifer uit.

Het menu is al even divers. Van de smashburger voor de echte burgerliefhebber tot een steak met seizoensgebonden groenten voor wie iets luxueuzers zoekt. En met de winter in aantocht, zijn ze al bezig met het ontwikkelen van winterse gerechten. Daarnaast is het ook mogelijk om verjaardagen, babyshowers en andere bijzondere gelegenheden op smakelijke wijze bij deze hotspot te vieren. 

 Image

“Je kunt hier op blote voeten komen voor een casual lunch en ’s avonds terugkomen in hakken voor een chic diner.”

Maar Espresso Grand Café is meer dan alleen eten en drinken. Ze hebben een speciale cocktailbar met handgemaakte cocktails die per seizoen veranderen. “Mensen komen echt voor de cocktails,” zegt Jennifer. “En voor de bierliefhebbers is er een tap met acht speciaalbieren.” Ze zijn bovendien van plan om thema-avonden te organiseren, van bingo- en karaokeavonden tot Mexicaanse en Surinaamse thema-avonden. “We willen echt een plek zijn voor de gemeenschap,” zegt Jennifer.

 Image

Met gratis parkeren voor de deur en een prachtig uitzicht op het IJmeer, is Espresso Grand Café (Marinaweg 161 in Almere DUIN) de perfecte plek voor zowel een snelle koffie als een uitgebreid diner. Het is een plek waar de passie en dromen van Jennifer en Pim tot leven komen, en waar bezoekers elke dag de prachtige zonsondergang cadeau krijgen. 

Wil je niets missen over DUIN? Schrijf jezelf in voor de nieuwsbrief.