Image

“DUIN is een bijzonder gebied.”

Sabrina Fotiadis, half-Grieks van origine, woont in Almere DUIN samen met haar partner, met wie ze bijna 15 jaar samen is, en hun 6-jarige zoontje. Van een appartement in Amsterdam met slechts een balkon verhuisden ze naar het uitgestrekte en natuurlijke DUIN. “Het woonplezier hier is groot en ik zie zoveel potentie in dit gebied.”

Toen Sabrina hoogzwanger was, kwam ze een advertentie van DUIN tegen op Facebook. Ze nam de sprong en al snel waren ze verhuisd naar hun nieuwe woning in Noorderduin 1. “We zijn hier komen wonen en het voelde meteen als thuis. Hoewel de omgeving even wennen was met al het zand en de nog in aanbouw zijnde straten, zag ik direct de toekomst voor ons hier. Dat vakantiegevoel, de ruimte voor ons zoontje om lekker buiten te spelen en de mogelijkheid om zo op het strand te staan, zijn de grootste pluspunten”, vertelt Sabrina.

Een nieuwe start in DUIN

De verhuizing naar DUIN was niet alleen een nieuwe start qua woonomgeving, maar gaf ook een boost aan haar carrière als masseuse. Sabrina heeft verschillende opleidingen gevolgd en mag zich massagetherapeut (klachten therapeutisch behandelen), lymfetherapeut (voor het behandelen van oedeem) en chirotherapeut (kraken) noemen. Haar massagepraktijk, genaamd Ouranios wat ‘hemels’ betekent, is nu gevestigd in haar huis in DUIN.

 Image  Image

Ze ziet ook de behoefte aan haar diensten in de buurt. “Veel bewoners hebben een drukke carrière en kunnen fysieke klachten krijgen. Er zijn bovendien veel sporters in de buurt. Massagetherapie is een goede tegenhanger.” Daarnaast heeft ze haar kennis en vaardigheden uitgebreid met verschillende specialisaties zoals fascia stretching en dry needling. Maar ook voor zwangerschapsmassage, lessen babymassage en partnermassage kun je bij Sabrina terecht. Ze blijft verder leren, want zoals ze zegt: “Het is mijn doel om mensen te helpen en hoe meer ik weet, hoe groter de kans is dat ik een positief verschil kan maken in iemands leven met mijn holistische behandelingen.”

 Image

DUIN: Meer dan alleen een woonplek

Voor Sabrina is DUIN niet alleen een plek om te wonen, maar ook een bron van inspiratie. “Ik heb mijn kamer behangen met een duinlandschap, dat het gevoel van rust versterkt,” legt ze uit. Sabrina ziet ook veel potentie in het gebied, vooral qua horeca en recreatie. Ze hoopt dat DUIN zijn unieke en pure karakter behoudt. “Ik vind het fantastisch wat ze aan het bouwen zijn, maar ik hoop dat het pure van het gebied behouden blijft. Dat maakt het DUIN zo bijzonder.” Ze is ervan overtuigd dat de buurt alleen nog maar mooier zal worden. “Het zal nog even duren voordat het echt af is, maar het is gewoon anders hier. En dat is wat het zo speciaal maakt.”

Wil je niets missen over DUIN? Schrijf jezelf in voor de nieuwsbrief.