Image

“Ik neem de lange route om de wijk uit te rijden, omdat het zo’n mooi gebied is.”

In DUIN, waar de frisse wind van het IJmeer en het duinlandschap, een permanente vakantiesfeer uitademen, ontmoeten we Pim en Cosmea. Een duo wiens droom om in deze wijk te wonen, na lang wachten, eindelijk uitkwam in augustus 2022. Het inspireerde zelfs een nieuwe droom: StijlvolWrappen.nl. “Wrappen biedt een makkelijke oplossing om je keuken en ander meubilair in een handomdraai een nieuwe uitstraling te geven”

Pim en Cosmea, beide opgegroeid in Almere, zagen de afgelopen jaren DUIN groeien en één ding wisten ze zeker: dáár willen we wonen. De krappe woningmarkt deed de droom bijna in duigen vallen, maar in augustus mochten de twee eindelijk de sleutel in ontvangst nemen van hun woning in Noorderduin. “We wilden ontzettend graag een woning met een tuin die grensde aan de duinen en dat is gelukt”, vertelt Pim.

 Image

Door het hoogteverschil en het duingras overvalt hem elke keer een vakantiegevoel wanneer hij naar buiten kijkt. Het open karakter van het gebied spreekt hem het meest aan. “Zal ik je eens wat grappigs vertellen? Ik neem zelfs bewust de langere route om de wijk in en uit te rijden omdat het zo’n mooi gebied is”, geeft Pim toe met een lach.

Van woning tot wrappen

Het huis aan de Sterduinstraat is niet alleen hun thuis, maar ook de geboorteplek van StijlvolWrappen.nl. Ondanks hun veeleisende kantoorbanen – Pim bij de Ster, een bedrijf dat reclame verkoopt voor de publieke omroep, en Cosmea bij Zivver, een start-up voor veilig e-mailverkeer in de zorg – maken ze in het weekend tijd om diverse soorten meubilair te wrappen en zo een nieuwe uitstraling te geven.

 Image

Pim vertelt hoe het idee ontstond: “DUIN was de inspiratie voor dit project. De woningen zijn natuurlijk nog nieuw en er zit vaak al een mooie keuken in, maar meestal is deze standaard wit of grijs. Dat is niet meer hip. Ook in onze woning was dit het geval. Het is natuurlijk zonde en erg kostbaar om een volledig nieuwe keuken te plaatsen. Wrappen biedt dan een makkelijke oplossing om je keuken en ander meubilair in een handomdraai een nieuwe uitstraling te geven.”

Transformatie zonder troep

Cosmea en Pim volgden een cursus en gaven hun eigen keuken een make-over. Vrienden waren zo enthousiast dat ze vroegen of zij ook hun keuken, en ander meubilair, konden wrappen. Ze namen business partner Tibor in de arm en zo geschiedde: inmiddels is het drietal bijna elk weekend aan het wrappen. “Het werk geeft zoveel voldoening. Neem bijvoorbeeld het wrappen van een keuken: dat is meestal binnen één dag gedaan”, vertelt Pim. “Dan heb je binnen één dag voor je gevoel een totaal nieuwe keuken zonder troep of gedoe.”

 Image

Ook interesse? Het proces is gelukkig vrij eenvoudig én transparant. Pim: “We gaan het liefst eerst persoonlijk langs bij onze klanten met een stalenboek. Dan heb je meteen een gezicht bij wie we zijn én kun je de gekozen stalen langere tijd lenen om ze in verschillende soorten licht te bekijken.” Ook over de prijs wordt niet geheimzinnig gedaan. “We willen dat iedereen blij is van begin tot eind, daarom kun je diverse gewrapte meubels en tarieven gewoon op onze website vinden.”

Een leven dat elke dag voelt als een vakantie, en werk dat elke dag voelt als een hobby – dat is de ware essentie van DUIN.

Wil jij ook je keuken, tv-kast, tafel, radiator of ander meubilair laten wrappen? Ga naar www.stijlvolwrappen.nl voor meer informatie.