Image

“Het water geeft een ultiem gevoel van rust en vrijheid.”

Een boot huren op schelpworp afstand van DUIN? Het kan binnenkort bij FlevoNautica. Mede-eigenaar én DUINbewoner Jolanda Jansen kan niet wachten om de eerste bewoners op het water te zien gaan. “Het is echt heerlijk om op zonnige dagen met je eigen boot te kunnen varen.”

Het begon met het opknappen van boten in de vrije tijd. Inmiddels is FlevoNautica uitgegroeid van twee boten op de oprit naar twee locaties in Almere. De showroom is te vinden in Marina Muiderzand, op schelpworp afstand van Almere DUIN. Het watersportbedrijf is gespecialiseerd in sloepen en tenders en verkoopt naar eigen zeggen ‘alle A-merken die ertoe doen’. Namen als Corsiva, Waterspoor en Primeur zullen bij kenners ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Daarnaast is het bedrijf ook een officiële Suzuki Marine-dealer.

 Image

Nieuw avontuur

Vanaf half april start FlevoNautica – naast de verkoop van boten – met een nieuw avontuur: het verhuren van boten. Geïnteresseerden kunnen voor een minimale tijd van een (mid)week een prachtige sloep of tender huren. Zonder kopzorgen over het onderhoud. De Almeerse ondernemers willen hier voornamelijk buurtbewoners mee aanspreken. Jolanda: “Het water geeft een ultiem gevoel van rust en vrijheid. Het is echt heerlijk om op zonnige dagen met je eigen boot te kunnen varen. En dat op loopafstand van je eigen woning.”

 Image

“Het is echt heerlijk om op zonnige dagen met je eigen boot te kunnen varen.”

Aan mooie vaarroutes is er beslist geen gebrek. “Vanaf Marina Muiderzand heb je diverse leuke plekken die je kunt ontdekken. Er is een restaurant aan het water waar je naartoe kunt varen, maar je kunt natuurlijk ook Almere Haven of de eilandjes die voor DUIN liggen aandoen. Of aanmeren op vogeleiland of Pampus en daar een rondje lopen. Je kunt heel Almere ter water ontdekken door de blauwe as route te varen. Met de auto is dat echt een heel andere ervaring.”

 Image

 Image

Laagdrempelig

Twijfel je over de koop of huur van een boot? Wip vooral vrijblijvend langs. Jolanda Jansen won misschien de publieksprijs als Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar, maar laat de titel beslist niet naar haar hoofd stijgen. “Ferry en ik runnen FlevoNautica niet alleen. We hebben een ontzettend leuk team. We doen het echt met elkaar. De sfeer in onze showroom is dan ook heel informeel en laagdrempelig. Mensen denken vaak dat een boot heel duur is, maar het kan echt een betaalbare activiteit zijn.”

Meer informatie over de bootverhuur is t.z.t. te vinden op flevonautica.nl. De showroom in Almere DUIN is te vinden aan Marinaweg 14. Dat is op de jachthaven van Marina Muiderzand.