Image

Pas geopend: EMY KIDS, dé kids conceptstore in de DUINhal

Onlangs geopend in de DUINhal: EMY KIDS. In deze kids conceptstore aan Zeeduinweg 700 vind je duurzame kinderkleding, originele kinder- en kraamcadeaus en andere leuke hebbedingen voor de allerkleinsten. Wij spraken met eigenaresse Esra. "Ik kan cadeaus ook personaliseren."


 Image

 Image

 Image

Dankzij de glijbaan voor de deur en het kleurrijke interieur kun je niet om het pas geopende EMY KIDS heen. Esra staat aan het roer van de pas geopende kids conceptstore. Ze woont inmiddels al 5 jaar met haar man en twee kinderen in Zuiderduin. Tijdens een bezoek aan de Duinkamer viel haar oog op de beschikbare ruimte. Ze droomde hardop over een kinderwinkel. “Er was nog geen winkel exclusief voor kinderen in DUIN, dus het leek me fantastisch om dit te kunnen openen.”


 Image

 Image

Vogelgeluiden in de winkel

Diezelfde avond maakten zij en haar man een moodboard dat ze met succes hebben gepitcht. Inmiddels zijn de deuren van EMY KIDS geopend. Esra: “Studio NousNous heeft onze winkel ontworpen en liet zich inspireren door de omgeving. Ze hebben écht buiten naar binnen gehaald. Dit zie je terug in de houten elementen, groene bekleding en zelfs de audio van vogelgeluiden in de winkel, in plaats van muziek.”

Over elk detail in de winkel is nagedacht. “De tafels in de winkel zijn hoog, zodat ouders niet hoeven te bukken wanneer ze naar spullen kijken en kinderen gewoon onder de tafels door kunnen lopen”, vertelt Esra. “Kinderen moeten het gevoel hebben zich vrij te kunnen bewegen.”


 Image

 Image

Duurzaamheid en eerlijkheid

Ook de collectie in de winkel is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Esra: “We vinden duurzaamheid en een eerlijke productie ontzettend belangrijk. De nature bars zijn bijvoorbeeld volledig natuurlijke materialen gemaakt. Je zou ze zelfs kunnen opeten. Bijzonder, toch?” De meeste producten in de winkel zijn in Europa geproduceerd. “We kopen alleen maar in als we weten dat er een eerlijke prijs aan de makers is betaald”, zegt Esra.

Ben je op zoek naar een persoonlijk cadeau? “Ik borduur en kan hierdoor veel cadeaus voor je personaliseren, zoals badjassen, knuffels en dekens. Leuk als kraamcadeau of babyshowergift”, vertelt Esra. Bij EMY KIDS vind je bovendien een vintage hoekje met ongedragen of nauwelijks gedragen exclusieve items van high end merken. “Kijk, dit jurkje heeft zelfs het originele kaartje er nog aan!”


 Image

Kinderlogopedie

Hoewel de winkel aan de voorzijde helemaal compleet lijkt, wordt er aan de achterzijde nog hard gewerkt. Esra is namelijk kinderlogopediste en hoopt binnenkort haar eigen praktijk in de winkel te kunnen openen. “Het is nu nog een rommeltje, maar hier komt de wachtruimte met speelgoed”, vertelt Esra, terwijl ze een gezellige hoek achter de toonbank laat zien. Achter de deur, blijkt nog een aanzienlijke ruimte verstopt te zitten. “Deze ruimte is groot genoeg om een bureau neer te zetten én nog een ruime speelhoek te creëren.”

Esra is zichtbaar blij met haar winkel en is naar eigen zeggen erg dankbaar voor de mede-ondernemers in de DUINhal . “De sfeer is echt fantastisch. Iedereen steunt én helpt elkaar. De eigenaar van MINT is bijvoorbeeld erg handig en heeft de tafels in onze winkel gemaakt. Het zijn ook allemaal DUINbewoners dus je deelt de liefde voor het gebied. Het is een droom die uitkomt.”

Wil je niets missen over DUIN? Schrijf jezelf in voor de nieuwsbrief.