Image

“In DUIN hoef je niet te kiezen.”

Lara de Graaf werd verliefd op Niels van der Zaal én zijn appartement in DUIN. Al vrij snel wisten ze allebei: hier willen wij voor gaan. Voor elkaar én DUIN. “Ik vind het een luxe dat ik niet in de auto hoef te stappen om iets leuks te doen.”

“Het kwam na een paar maanden al ter sprake om samen een huis te kopen. Vroeger had ik mijzelf voor gek verklaard om dit in zo’n vroeg stadium van de relatie te doen, maar het voelde zo natuurlijk”, vertelt Lara. De locatie was snel gekozen: DUIN.

“Ik was veel bij Niels, in zijn appartement in Het Baken, en al snel werd ik verliefd op de plek”, vertelt Lara. “Wonen aan het strand, in de duinen en aan het bos en maar 15 minuten van mijn favoriete stad Amsterdam vandaan: Ja, hier wilde ik de stad wel voor verlaten!”

Facebookoproep

Ze hadden hun oog al snel laten vallen op Zuiderduin, specifiek de Duinvilla. Na maandenlang iedere dag op Funda te hebben gekeken, bleek het type woning niet in de verkoop te gaan. Of elke keer weer vliegensvlug van de markt te worden gehaald. Ze besloten het anders te doen.

In februari 2021 plaatsten ze een bericht met een foto van zichzelf in de Facebookgroep ‘DUIN’. Ze vroegen aan bewoners of ze hen een berichtje zouden willen sturen voordat ze hun huis te koop zouden aanbieden. Al snel kregen ze een berichtje van een paar bewoners. Ze wilden niet per direct verhuizen, maar gaven aan te overwegen binnen 1,5 jaar te willen vertrekken. Lara en haar vriend gingen kijken, werden verliefd op het huis en hadden een onwijs goede klik.

Liefdevol bod

“Je merkte echt dat deze mensen veel liefde hadden voor het huis en alle herinneringen die ze er samen in hadden gemaakt”, vertelt Lara. “Voor hen was een goed bod meer dan alleen maar geld. Ze wilden er zeker van zijn dat de nieuwe bewoners er met veel liefde gingen wonen.”

Een week later deden ze een bod en pas maanden later werd deze geaccepteerd. “Het was onwijs spannend, maar we zullen de huidige eigenaren voor altijd dankbaar zijn dat zij ons deze kans gegund hebben”, vertelt Lara enthousiast. “We hebben op 1 juni 2022 de sleutel gekregen van het nieuwe huis, en we hebben er ontzettend veel zin in om er ons eigen plekje van te maken.” Tip: volg Lara ook op Instagram. Hier deelt ze regelmatig een kijkje achter de schermen tijdens de verbouwing en haar leven in DUIN.

 Image

Geen keuzestress

Wat Lara vooral heel bijzonder vindt aan DUIN is dat je het beste van twee werelden hebt: aan de ene kant woon je in een gezellig natuurgebied. Aan de andere kant zijn verschillende horecagelegenheden, winkels, een basisschool, kinderopvang en de supermarkt op loopafstand. “Vaak moet je kiezen”, stelt Lara. “Als je in Noordwijk woont, heb je bijvoorbeeld alleen een strand voor de deur. De Vinkeveense Plassen is alleen een plas. Hier kun je kiezen: wandelen we vandaag naar het strand of naar de bossen?”

Eén favoriete plek in DUIN noemen, vindt ze dan ook te lastig. Lara: “Het is juist de diversiteit wat het gebied zo tof maakt. De ene keer haal ik samen met mijn ouders een pizza af bij de Duinkamer en gaan we op het strand een pizza eten. De andere keer ga ik gezellig met een vriendin lunchen op het terras van Zuyder. Ik vind het een luxe dat ik niet in de auto hoef te stappen om iets leuks te doen. Neem bijvoorbeeld dit weekend. Mijn vriend en ik gaan naar een festival op het Almeerderstrand. We kunnen gewoon rollend naar huis. Echt luxe.”

Volg DUIN ook op Facebook en Instagram.