Jim

“Dit kan zomaar eens de mooiste plek van Nederland worden”

Jim (25) woont sinds enkele maanden samen met huisgenoot en beste vriend Byron (28) in Sydney in Kop Zuid. “We worden elke dag met een gigantisch goed gevoel wakker.”

Op 27 oktober 2020 kregen Jim en Byron de sleutel en na wat geklus, trokken ze half november in hun appartement. Jim: “Hier wonen bevalt ontzettend goed. Ik ben zelf opgegroeid in Almere Stad (Literatuurwijk) en kwam vanaf dat ik klein was al in Marina. Ik heb mijn hele jeugd het gebied zien ontwikkelen.”

 Jim

“Op een gegeven moment wordt het tijd dat je op jezelf gaat wonen en hoe kan je dat beter doen dan samen met je beste vriend?! We zijn ons via Wooove gaan inschrijven, wat ons dit appartement heeft gebracht. We hebben uitzicht op het Noordoosten en we kijken vanaf ons balkon uit op Amsterdam en de skyline van Almere. Op een heldere dag zien we zelfs Enkhuizen! We zijn omringd door de natuur en met de ontwikkelingen van DUIN was dit de ultieme stek om naartoe te verhuizen. Elke dag worden we met een gigantisch goed gevoel wakker.”

 Jim

Samen maar toch apart

Jim en Byron wonen met z’n tweeën op 120 vierkante meter met vier kamers. “De hal heeft een u-vorm en mijn kamer zit aan de andere kant van de U. Hierdoor heb ik soms het gevoel alsof ik toch alleen woon, omdat ik veel privacy hebt. Ook onze partners komen hier geregeld langs.”

 Jim

DUIN community

Liefde voor het water is iets wat Jim en Byron allebei gemeen hebben. Ze vinden het dan ook ontzettend fijn dat ze vrij uitzicht hebben over het water en toch in no-time op hun werk op Schiphol zijn. “De recreatie van het strand en duinen zoals je die ook aan zee hebt, maar dan in de randstad is fantastisch. Het is lekker dichtbij werk, want je zit zo op de A1. DUIN is echt een soort community; iedereen zegt elkaar gedag en het is een prettig en mooie omgeving om in te wonen.”

“DUIN maakt zichzelf echt eigen ten opzichte van andere gebieden”

 Jim

“Ik ken het gebied al van kleins af aan, toen het alleen nog maar bos en zand was. De wijk waar wij wonen staat op de oude camping waar tussen 1995 en 2005 regelmatig honderden caravans stonden. Ik heb het gebied echt zien ontwikkelen en de toegangshaven letterlijk zien verplaatsen. Fun fact: we wonen nu “op” het wc-gebouw!”

 Jim

Duinhal

Het Almeerderstrand is toch wel mijn favoriete plek. We stappen onze woning uit en staan binnen vijf minuten met de benenwagen op het strand. Het is heerlijk om na een dag werken te wandelen of een duik te nemen, maar zelfs naar de Albert Heijn lopen is een feestje. We kijken het meest uit naar de komst van Duinhal. Hier komt de horecahal en dat wordt echt genieten. Elke dag zien we voortgang van de Duinhal. Met de ontwikkelingen die bezig zijn en nog gaan komen, kan dit in de toekomst zomaar eens de mooiste plek van Nederland worden.”

 Jim

Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!