Jacquline

"Vanuit mijn badkamerraam zie ik Amsterdam liggen."

Jacqueline (55) woont nu ruim twee jaar in een sociale huurwoning in Noorderduin, samen met haar twee dochters van 21 & 24. “DUIN voelt als een luxe vakantiedorp”

Van koophuis naar sociale huurwoning

Toen Jacqueline alleen kwam te staan, verkocht ze haar koophuis met flink wat overwaarde. Ze besloot om te huren en een spaarcentje op zak te houden. “Toen dit project kwam, was ik gelijk enthousiast. In iedere wijk waren er sociale huurwoningen en daar kwam ik nog nét voor in aanmerking. We woonden hiervoor in de Literatuurwijk en daar was alles vertrouwd, dus ik vond het wel spannend om naar een andere wijk te verhuizen. Nu ben ik heel blij hier. Het is niet groot, maar als mijn dochters het huis uit zijn, is het perfect voor in mijn eentje. We hebben ook nog wat dieren die ons gezelschap houden; twee honden, twee katten, een hamster en een baardagame. In de tuin lopen nog twee konijnen.”

Jacqueline

(Speel)paradijs

Jacqueline komt nog regelmatig in de wijk waar ze hiervoor woonde en ziet nu een groot contrast met het gebied waarin ze nu woont. “DUIN is het echt heel open en weids. In mijn oude wijk staat alles heel dicht op elkaar, zijn de straten smal en heb je altijd problemen met parkeren. Hier in DUIN wonen we op vijf minuten loopafstand van het strand en alles is dichtbij; het treinstation, leuke winkels en ook Amsterdam. Vanuit mijn badkamerraam zie ik Amsterdam liggen. Iedere woensdag pas ik op mijn kleinkinderen en ook voor hen is DUIN een echt (speel)paradijs.”

“Omdat ze hier een duingebied willen nabootsen, liggen er overal bergen waar paadjes doorheen lopen. Het voelt daarom echt alsof je midden in de duinen woont. Als het goed is, komt er ook een mooie boulevard en zijn ze bezig met het bouwen van een grote supermarkt. Toen we hier twee jaar geleden kwamen wonen, voelde onze wijk echt als een vakantiepark. Helemaal toen we nog geen vaatwasser hadden.”

Jacqueline

Sociale huurwoning

Jacqueline is ook erg te spreken over de sociale huurwoning. “De sociale huurwoningen zijn fantastisch! De badkamer en wc zijn netjes betegeld en de keuken heb ik laten uitbreiden.”

Jacqueline

Luxe vakantiedorp

Over de favoriete plek van Jacqueline hoeft ze niet lang na te denken: “Sunrunners! Dat is een tentje aan het water waar je koffie kunt drinken en zomers als je aan het zwemmen bent in je bikini even bij kunt komen met een drankje. Ook het wandelen over de dijk vind ik heel fijn. Zoals ik al zei: écht een luxe vakantiedorp!”

Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!