Image

"In DUIN komen we echt thuis."

Varshant en Mariska komen allebei uit Almere en konden niet geloven dat er een bijzonder project als DUIN gebouwd werd in hun stad. ‘Noorderduin kwam precies op het juiste moment op ons pad’.

‘Het begon eigenlijk allemaal toen Zuiderduin helemaal in bloei was’, begint Mariska. ‘Alles stond er al en we merkten meteen dat dit een bijzonder project was. We reden er regelmatig langs in de avonden en weekenden en vonden het zo’n interessant project. We hadden in ons achterhoofd dat we hier ooit wilden wonen. Toen Noorderduin gebouwd werd, ging het als een sneltrein. Dat heeft ons eigenlijk hier gebracht’.

 Image

‘We liepen daar vaak of reden erdoorheen en tot onze verbazing dachten we: ‘Jeetje, zo’n bijzonder project in Almere!’. Normaal is dit iets wat je alleen in plekken als Scheveningen of Kijkduin ziet’, voegt Varshant hieraan toe. ‘De hoogteverschillen, het kleurgebruik en het open karakter van het gebied sprak ons enorm aan. Noorderduin kwam eigenlijk precies op het juiste moment op ons pad. We hebben geen moment getwijfeld om hier iets moois van te maken.’

Centraal gelegen

Omdat Mariska in Amsterdam werkt, was het oorspronkelijke plan om wat kleiner in Amsterdam te gaan wonen. ‘Omdat DUIN alles heeft, een strand, bos én  centrum, en dichtbij Amsterdam ligt, hebben we toch besloten om voor DUIN te gaan. Het heeft zo’n centrale ligging. In Amsterdam zouden we bijvoorbeeld niet even naar het strand kunnen gaan. In DUIN wel’, vertelt Mariska.

 Image

Varshant: ‘Zelf werk ik normaal gesproken in Rijswijk, maar vanwege de pandemie werk ik nu thuis. Soms vragen mensen zich af waarom we niet dichterbij mijn werk zijn gaan wonen, maar daar heb je gewoon niet zo’n project als dit. Nu ik thuis aan werk ben, heb ik de mogelijkheid om echt even tot rust te komen.’ Sinds kort heeft Mariska het Kreekbos ontdekt: ‘Het is echt een gezellig, klein buurtbosje om in te wandelen’.

Noir interieur

Voordat Mariska en Varshant hier woonden, waren ze altijd al bezig met het interieur van hun toekomstige huis. Dit is het eerste huis waarin ze samenwonen en Pinterest werd volop gebruikt voor inspiratie. Uiteindelijk zijn ze een Instagramaccount begonnen: @lifestylenoir_. ‘DUIN straalt echt ‘doe het lekker anders’ uit en is hierdoor heel anders dan een ‘normale’ wijk. Daarom hebben wij ons huis ook anders dan anders ingericht. We houden van stoer en donker’, vertelt Varshant.

 Image  Image

‘We zijn ons Instagramaccount om twee redenen begonnen’, laat Mariska weten. ‘In eerste instantie om te kijken waar de interesses van onze volgers ligt. We hebben een heel excentriek interieur, omdat heel veel donker is en vinden dat leuk om te delen. Om te zien hoe mensen hierop reageren. Ook hebben we volgers uit andere delen van Nederland en Europa. Dit is een mooie manier om hen kennis te laten maken met een gebied als DUIN. Voor nu willen we vooral mensen inspireren en we zien wel waar het schip strandt. Misschien wordt het ooit wel een uit de hand gelopen hobby.’

Thuiskomen

De twee voelen zich in ieder geval helemaal thuis in hun donkere interieur. ‘We hebben alles in het huis zelf gedaan, op het behang na. We hebben alles zelf uitgekozen en er echt ons plekje van gemaakt. Als we ergens anders komen is het ook wel gezellig, maar in DUIN komen we echt thuis’, laat Varshant weten. Image

‘Soms vergeten we even in wat voor bijzonder gebied we wonen. Als we dan visite krijgen, doet DUIN ze denken aan een vakantiepark ergens in Zuid-Frankrijk’, sluit Mariska af.

Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!