Image

“Een gebied als dit hebben we nog nooit eerder gezien.”

Kristel Kwast (35) woont samen met haar man en dochter (3) nu enkele maanden in Boomrijk. “De plek waar wij nu wonen is geen dertien in een dozijn."

Kristel en haar man hebben elkaar leren kennen in Den Helder en woonden tot voor kort in Amsterdam Watergraafsmeer. Toen ze een paar jaar geleden doorkregen dat ze hun huis goed konden verkopen, gingen ze op zoek naar een andere woning. “We hebben een dochter en het leek ons fijn om ergens anders te wonen dan op één hoog. We hebben lang om ons heen gekeken en allerlei gebieden bezocht.”

 Image

Switch van Poortdreef naar DUIN

De man van Kristel kwam uit bij een nieuwbouwproject in Almere Poort en het stel besloot zich in te schrijven voor het gebied vlak aan de wijk Poortdreef. Ze werden ingeloot en na een aantal keer de woningen in Poortdreef te hebben bekeken, besloten Kristel en haar man om er nog eens heen te rijden. Kristel: “Toen we op de plek stonden, voelde Portdreef toch niet goed. Het was vlakbij het stoplicht en in combinatie met een tuin op het noorden, had het toch best veel dingen waar we een minder goed gevoel over hadden. Toen zag ik aan de overkant van Poortdreef Almere DUIN. We zijn erdoorheen gereden en toen zei ik tegen mijn man: ‘Ik wil hier wonen!’”

 Image

“Toen er in Boomrijk huizen beschikbaar kwamen, hebben we ons ingeschreven en kregen we vrij kort erna te horen dat we waren ingeloot voor onze eerste keus”, vertelt Kristel.  “We zijn heel blij dat we er per toeval zijn ingerold en we het andere huis aan ons voorbij hebben laten gaan. We zitten nu op een veel mooiere plek.”

Toen Kristel en haar man de huizen voor de eerste keer in het echt zagen, was het toch wel even schrikken: “We schrokken van de kleuren. In het echt was de woning een stuk geler dan op de tekening. Inmiddels zijn we eraan aan gewend. We hebben het huis nu in de zomer gezien met blauwe lucht en groene bomen er omheen en zien nu ook de mooie kanten ervan. En juist nu, in de donkere maanden, zorgt de kleur ervoor dat onze wijk echt tussen de rest van de woningen in DUIN uitspringt.”

 Image

Geen dertien in een dozijn

Boomrijk is volgens Kristel geen standaard nieuwbouwwijk: “Er staan heel veel bomen. Een gebied als dit hebben we nog nooit eerder gezien. Het is geen ‘dertien-in-een-dozijn’-wijk. Ook ben je zo op de snelweg en konden mijn man en ik allebei onze baan houden.” Kristel is hoofdredacteur van Fashionchick.nl en werkt vanwege Corona al heel wat maanden vanuit huis. “We hebben op zolder een ruime werkruimte gecreëerd en dat maakt het thuiswerken veel fijner dan toen ik hele dagen aan een klein keukentafeltje zat. En wil ik me straks – als het weer mag – vol in de modewereld storten om inspiratie op te doen? Dan sta ik met 25 minuten in hartje Amsterdam.”

 Image  Image

Selling point

“Voordat we hier gingen wonen, hebben we al heel wat dagen doorgebracht op het Almeerderstrand. Het strand heeft mij dan ook nóg enthousiaster gemaakt om hier te wonen. Er zijn geen kwallen, geen muien en het water is lekker ondiep voor de kleintjes. Als het goed is komt er aan de andere kant van de Marina baai nog een strand bij. We gaan zorgen dat onze tuin in het voorjaar helemaal klaar is, zodat we ook daar van het buitenleven kunnen genieten. Mijn eigen tuintje en dichtbij het strand. Dat is het ultieme selling point van Duin.”

Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!