Image

“Vooral de saamhorigheid maakt het gebied zo bijzonder.”

Sanne Hulsebos (43) woont samen met haar man, dochter (12) en zoon (10) in Boomrijk. Via vrienden maakten ze kennis met deze fijne plek. “Ik zie ons hier niet zo snel meer weggaan”.

Vrienden van Sanne en haar gezin wonen in Zuiderduin. Toen ze bij hen over de vloer kwamen, proefden ze meteen de sfeer van DUIN. “We hadden zoiets van: ‘Jeetje, wat een fijn sfeertje!’. Dichtbij het strand, veel natuur voor de kinderen om in te spelen, gezellig met buren barbecueën… Geen vervelende plek om te wonen zeg!”

 Image

“We woonden hiervoor in Zaandam op het Eiland. Een klein gebied waar maar niets groters vrijkwam”, aldus Sanne. “We hebben een jaar gewacht en zijn toen naar andere gebieden in de omgeving van het Gooi gaan kijken”. Omdat DUIN bij Sanne in haar achterhoofd bleef zitten, ging ze zich verdiepen in de omgeving en het openbaar vervoer.

“Ik ga met het OV naar mijn werk in Amsterdam, dus het was voor mij heel belangrijk of onze woonplaats ook met het openbaar vervoer goed te bereiken was.” Toen haar nieuwe reistijdmee bleek te vallen en het tweede deel van Boomrijk werd gebouwd, hebben Sanne en haar man zich ingeschreven. “Nadat we ons hadden ingeschreven waren we helaas uitgeloot. Maar na een week kregen we een belletje dat we tóch ingeloot waren! We hebben toen snel de knoop doorgehakt.”

 Image

Even wennen

Om de kinderen alvast te laten wennen aan de omgeving, heeft het gezin eerst een jaar in een huurwoning in Noorderduin gewoond. “Ons huis in Boomrijk is in juni opgeleverd en we zijn er eind juli ingetrokken, maar kenden het gebied al goed. We keken vanuit ons huurhuis in Noorderduin uit op Boomrijk en konden bijna iedere baksteen zien veranderen in ons toekomstige huis.”

Bekend op Instagram

“Mijn Instagram-account @huisje.in.het.bos ben ik in eerste instantie gestart om familie en vrienden op de hoogte te houden van de bouw van ons huis. Al snel vond ik het ook leuk om mensen een beeld van het gebied te geven en inspiratie te delen. Als we gingen kijken bij ons huis kwamen er soms zelfs mensen naar mij toe die mij herkenden van Instagram. Ook kreeg ik via Instagram veel vragen van toekomstige buren. Ontzettend leuk die gedeelde voorpret en heel handig dat je zo makkelijk informatie met elkaar kunt delen”.

 Image  Image

Dorpsgevoel vol saamhorigheid

De opzet van de huizen die niet rechttoe rechtaan staan, het gebrek aan hoge schuttingen en de gezamenlijke natuur in de wijk, zorgen er volgens Sanne voor dat het gebied een bepaald soort mens aantrekt. “De meeste mensen zijn sociaal ingesteld en Boomrijk is net een klein dorpje. Als je het vuilnis wegbrengt kom je altijd wel iemand tegen waar je een praatje mee maakt. Vooral de saamhorigheid maakt het gebied zo bijzonder. Een bewoner heeft geregeld dat er één keer in de twee weken een foodtruck langs komt, iemand anders had allemaal leuke activiteiten bedacht voor de kinderen in de kerstvakantie: iedereen wil hier echt iets moois met elkaar van maken. Ik zie ons hier ook niet zo snel meer weggaan.”

 Image  Image

Wat DUIN onderscheidt van andere gebieden is – naast de natuur – de gezelligheid. “Helemaal nu in tijden van corona waarin alles is gesloten. Het is fijn om toch een bakkie bij de buurvrouw te kunnen doen of genieten van je foodtruckmaaltijd bij de overburen”, vertelt Sanne. “Dit maakt zo’n een groot verschil ten opzichte van andere wijken. De sfeer is hier fantastisch.”

Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!