eva taute almere duin

Eva Taute (40) is 16 jaar geleden vanuit de VS naar Nederland gekomen. Ze is hier haar man tegen het lijf gelopen én hebben inmiddels samen twee kinderen (6 en 2,5 jaar). Ze wonen nu een jaar in Noorderduin. “We willen hier zeker nog 10 jaar blijven.”

Met haar roots in de Verenigde Staten vindt Eva het heerlijk dat DUIN haar het Amerikaanse, huiselijke, gevoel geeft. “Heel lang geleden reden we weleens door Zuiderduin”, herinnert Eva zich. “Ik vond het er heerlijk. De bomen, het water… Het gebied trok toen al mijn aandacht.”

 Image

Heel Amerikaans

Voordat ze naar Noorderduin vertrokken, woonden Eva en haar man samen in Amsterdam-Noord. “We zagen de huizenprijzen stijgen en wilden uiteindelijk iets buiten de stad kopen.” Haar man kwam op datzelfde moment een advertentie op Facebook tegen van Noorderduin en dachten ‘dit is ons moment’. En zo geschiedde. “We zijn naar de open dag geweest en vonden de modelwoning prachtig. Hoe de Duinvilla is opgezet is heel Amerikaans en de ruimte is zo fijn! We konden ons huis in Amsterdam goed verkopen en gingen voor de villa op de hoek. We hebben gewoon getekend”.

 Image

Eva vervolgt: “We hadden hiervoor een boot aan een stukje grond in Oosterwolde, maar we vonden dit eigenlijk te ver van alles. Het plan was om daar een eigen huis te bouwen, tot DUIN op ons pad kwam. We vonden dit project een hele mooie tussenstap. We konden nu alles inrichten zoals we wilden, maar het huis zelf stond er al en we hoefden niet meer over alles na te denken.” Het plan om uiteindelijk een eigen huis te bouwen is er nog wel. “Maar we zijn van plan om voor de komende tien, vijftien jaar nog hier te blijven”, vertelt Eva enthousiast.

Natuur als inspiratiebron

Eva is sinds vijf jaar interieurstyliste, onder haar volgers werd ze ook wel bekend als Hygge Styling. De laatste tijd is ze meer bezig met interior design. “Natuur is de basis voor mijn ontwerpen. Ik houd van het strand, de kleuren van de natuur en het vrije gevoel”. Ook het bos en groen inspireren haar. “Als je mijn huis ziet, krijg je meteen een soort strandhuis gevoel. Niet boho-achtig, maar meer een minimalistisch Ibiza gevoel.”

 Image

 Image

Volgens Eva trekt DUIN heel veel creatieve mensen aan. “Wat we alleen nog missen is iets om een connectie te maken met elkaar”, vertelt ze. “Veel mensen missen een ontmoetingsplek in de buurt. Een leuk restaurant of café met lekkere koffie en een gezellig sfeer. Er zijn momenteel een paar mensen bezig om te kijken of er mogelijkheden zijn om dit te ontwikkelen. Daar kijk ik naar uit.”

Best of all worlds

Eva’s favoriete plek in DUIN is naast het water, dichtbij de kant van de Randstad.“Er is daar een hoekje met mooi, open uitzicht.” Ook het strand daar is een favoriet. “Soms heb ik ineens het gevoel dat ik aan het Gardameer in Italië zit. Ook vinden we het prettig dat alles zo dichtbij is. We kunnen door de bossen lopen of naar het strand, maar we zitten ook dichtbij de stad.

 Image

Voor de kinderen van Eva is de omgeving van DUIN ook ideaal. “Het is dichtbij school, dichtbij de stad, ze hebben genoeg speelruimte en kunnen gewoon op straat spelen. Ik heb het gevoel dat we in DUIN ‘the best of all worlds’ hebben.”

Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!