maaike van kessel san francisco almere duin

“Een gebied als dit vind je nergens anders.”

Maaike van Kessel (26) woont samen met haar vriend Nicki Leijs (28) in San Francisco. Ze keken al twee jaar reikhalzend uit naar de oplevering van hun appartement. “Je merkt dat iedereen hier zo blij en gelukkig is. Het is een bijzondere plek.”

“Alweer enkele jaren geleden werd Het Baken opgeleverd”, herinnert Maaike zich. “Mijn schoonouders woonden hier en ik weet nog goed dat we allebei dachten: dit is echt vet. Alleen al het gebied zelf geeft zo’n vakantiegevoel. Jullie hebben mijn schoonmoeder Marianne destijds ook geïnterviewd!”

 Image

Het stel woonde eerst een paar jaar in Amsterdam alvorens ze besloten om weer terug naar ‘hun’ Almere te gaan. “We hebben nog even getwijfeld tussen een appartement of gezinswoning, maar de Open Dag was voor ons de doorslaggevende factor. We wisten dat we een project als deze niet meer zo snel zouden tegenkomen.”

Voorpret

Uit voorpret ontstond het Instagramaccount @duin.appartement. Maaike: “Ik had er veel te veel zin in. We zijn twee jaar lang wel drie keer per week naar het appartement gewandeld. Ik vond het leuk om de voortgang te kunnen delen met anderen en inspiratie op te doen. Via Instagram heb ik zelfs al voor de oplevering een aantal toekomstige buren ontmoet. Het was voor mij echt een manier om ernaartoe te leven.”

 maaike van kessel san francisco almere duin

Beleving

Met een eigen webshop in interieuraccessoires en een baan in het familiebedrijf van haar schoonouders (maatwerk kasten en glazen deuren red.), was de sleuteloverdracht een feestje. “We hebben inmiddels bijna alle meubels. Het begint elke dag steeds meer op thuis te lijken.”

De kersverse bewoner is dolblij met hun appartement op de vierde verdieping. “We vinden het een leuke hoogte. Je krijgt de beleving mee van het strand en de wijk, maar hebt wel een ontzettend mooi uitzicht. Dat ga je niet zo snel ergens anders vinden. Je merkt dat iedereen hier zo blij en gelukkig is. Het is een bijzondere plek. En raad eens? Mijn schoonouders wonen nu enkele verdiepingen boven ons”, vertelt Maaike.

 Image

Ze ziet zichzelf nog jarenlang in San Francisco wonen. “Ik kijk vooral uit naar de ontwikkeling van het gebied. Ik heb echt hoge verwachtingen van DUINhal, maar eerlijk? We zijn nu al heel erg blij. Een gebied als dit vind je nergens anders.”

Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!