Image

“Elke avond moet ik mezelf even knijpen dat ik hier woon.”

Jolanda Jansen (51) is een waterliefhebber pur sang. Een appartement in San Francisco, vlakbij de jachthaven én met uitzicht op het IJmeer, bleek al snel de juiste match. “Op een heldere dag kun je Amsterdam, Utrecht en Volendam zien.”

“Ik woon al meer dan 12 jaar in Almere”, vertelt Jolanda. “Ik ken DUIN omdat we een eigen boot hebben en hierdoor regelmatig in Marina Muiderzand te vinden zijn. Mijn man en ik hebben altijd gezegd: als de kinderen de deur uit zijn, gaan we op zoek naar een leuk appartement op een unieke locatie. Toen we een online advertentie van San Francisco tegenkwamen viel alles op z’n plek.”

 Image

Even knijpen

Jolanda en haar man Ferry hebben het appartement met oog op de toekomst gekocht. “We woonden in Almere Noorderplassen. Hartstikke mooi. Het was dus ook niet perse vanwege de locatie dat we weg wilden. Maar toen onze vier dochters het huis uit waren, hadden we ruimte te over. Geen tuin meer hoeven te onderhouden leek ons ook wel wat. En wat leuk is aan DUIN: het gaat fantastisch mooi worden. Je kan er oud worden. Met binnenkort een supermarkt op loopafstand, het OV in de buurt, een waanzinnig uitzicht. Elke avond moet ik mezelf even knijpen dat ik hier woon.”

 Image

Spectaculair uitzicht

Met een appartement op de 15e verdieping geniet het stel van een spectaculair uitzicht: Jolanda: “Ik heb altijd gezegd: als we gaan, dan wil ik ook wel heel hoog! De eerste keer vond ik het wel spannend om op mijn balkon te staan en naar beneden te kijken. Maar het uitzicht is waanzinnig. Op een heldere dag zie je Utrecht, Amersfoort, Amsterdam en Volendam. Als ze in de Arena voetballen, zie je de lichtbundel boven de Arena vanaf het balkon. En ik geniet ook van de bootjes die op het IJmeer voorbijvaren.”

 jolanda jansen almere duin

Vis in het water

Met een eigen watersportbedrijf (FlevoNautica) voelt Jolanda zich als een vis in het water in DUIN. “Wij zijn geen zeilers, maar sloepenvaarders”, vertelt Jolanda. “In de zomerperiode zijn we bijna dagelijks op het water te vinden. We hebben ook vanaf het water San Francisco zien verrijzen. Afgelopen zomer konden we vanuit de boot onze woning zien. En volgend jaar? Dan kunnen we vanuit onze woning de boot zien. Ik kijk er nu al naar uit.”

Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!