maaike struisvlugt almere duin boomrijk

“Het is altijd mijn droom geweest om in het bos te wonen”

Maaike Struisvlugt (44) woont samen met haar man Erwin en zoons Mauro, Faizel en Roméo in Boomrijk. “We zien regelmatig mensen van hun fiets stappen om naar de woningen te kijken”

DUIN was niet onbekend voor Maaike Struisvlugt . Elke week was ze er te vinden om samen met haar beste vriendin te bootcampen en wandelen. “Mijn beste vriendin woont in Zuiderduin. Ik kan me goed herinneren dat we na één van de lessen over de dijk naar haar huis wandelden. We begonnen een beetje te kletsen over verhuizen. Ik deelde dat het mijn droom was om in het bos te wonen. Toen wees ze me op Boomrijk.”

 maaike struisvlugt almere duin boomrijk

Gezellige avonduren

Maaike en haar man besloten zich meteen in te schrijven voor de nieuwsbrief, en meldden zich direct aan bij de start verkoop van het bosrijke gebied. “Helaas werden we in de eerste ronde uitgeloot, maar we gaven niet op. We hebben nog vaak aan de lijn gehangen.” Uiteindelijk werd het gezin toch voor Type Redwood ingeloot. “We waren natuurlijk ontzettend blij!”

 maaike struisvlugt almere duin boomrijk

Het gezin trok in januari 2020 in hun nieuwe woning en sindsdien genieten ze met volle teugen van het gebied. “We hebben een tuin op het zuiden, en dat is echt heerlijk. We zitten er vaak tot ’s avonds laat met een vuurtje aan. De buren sluiten ook regelmatig aan. Dat is zo gezellig.” Maaike vindt het fijne contact met de buren dan ook één van de grootste pluspunten aan wonen in DUIN. “Je merkt dat een nieuwbouwproject een band creëert. Mensen zoeken elkaar op. Buren klussen samen. Iedereen is heel vriendelijk en betrokken.”

Bijzondere wijk

In de avonduren verkent Maaike de omgeving graag te voet. “Vaak ga ik ’s avonds nog even lopen om mijn stappenteller vol te krijgen. Ik word er zo blij en rustig van om in DUIN rond te wandelen. De natuur is zo mooi. De gevarieerde omgeving. De hoogteverschillen. En het is ook nog eens vlakbij belangrijke dingen zoals de supermarkt en het gezondheidscentrum.” Ook de bootcamples is nog steeds favoriet. “Ik bootcamp elke zondag op het Almeerderstrand. Erg fijn.”

 maaike struisvlugt almere duin boomrijk

Sailliant detail: tijdens het afnemen van het interview zien we dat er buiten een aantal wielrenners naar de woningen kijken. “Oh, dat gebeurt hier vaak hoor. We zien regelmatig mensen van hun fiets stappen of even een pauze nemen van het wandelen om naar de woningen te kijken. Ik snap het wel. Het is natuurlijk ook zo’n bijzondere wijk.”

Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!