Maak je woning winterklaar almere duin

4 belangrijke zaken om je woning winterklaar te maken

De dalende temperaturen hebben het al verraden: de winter is in aantocht. Om ook tijdens winterse dagen optimaal te kunnen genieten van je woning in DUIN, is het belangrijk je woning winterklaar te maken. Met behulp van de tips in dit blog gaat je dat zeker lukken.

Controleer de dakgoten en regenpijpen van je woning

Controleer voor de winterse kou toeslaat eens de dakgoten en regenpijpen van je woning. Zijn hier nog bladeren, zand, takjes of mos te vinden? Ruim deze op en geef de dakgoten en regenpijpen een schoonmaakbeurt voordat de winter er is.

Als het vuil zich namelijk ophoopt kan het hemelwater niet goed meer worden afgevoerd met alle gevolgen van dien! Het water blijft op het dak liggen, stroomt op ongewenste plaatsen naar beneden of gaat in het ergste geval door het dak lekken. Zorg dus dat je er op tijd bij bent!

Berg kussens en speelattributen op

Wil jij ook volgend jaar nog genieten van jouw kussens en speelattributen? Berg deze tijdens de winter dan goed op. Haal de kussens en hangmatten naar binnen en dek de grotere speelgoedtoestellen, zoals trampolines, goed af. Image

Zorg voor de vogels in je tuin

Help de vogels deze winter een handje en zorg voor veilige voederplekken. Heb jij een vogelhuisje in je tuin hangen? Maak deze schoon en hang het op een veilige plek – vogels brengen hier graag de koude nachten door.

Voor de veiligheid van de vogels is het bovendien belangrijk om drinkbakken te legen of er gaas overheen te leggen. Vogels mogen er wel uit drinken maar er niet in badderen, omdat hun vleugels, als ze nat worden, kunnen bevriezen.

Sluit de buitenkraan af

Heb je een buitenkraan en een tuinslang? Sluit de kraan dan af en haal de slang weg. Tap de kraan met een vorstventiel af en blaas daarmee de tuinslang leeg. Vorstschade aan (zinken) gieters en bakken voorkom je door ze leeg te gieten.

Wij danken alle bewoners bij voorbaat voor jullie medewerking! Mist er nog een belangrijke tip? Mail dan naar info@duin.nl. Vergeet @almereduin bovendien niet te taggen in jullie mooiste winterse foto’s van DUIN. Of gebruik #almereduin.