Rinie Huijbrechts duin boomrijk

“We kijken graag naar de mensen die al wandelend en fietsend naar het Almeerderstrand gaan.”

Rinie Huijbrechts (56) woonde al ruim 31 jaar met zijn vrouw Bianca (60) in Almere Haven toen ze besloten verder te kijken. Boomrijk kwam op hun pad. “Het was meteen bingo.”

“Om heel eerlijk te zijn had mijn vrouw Bianca DUIN al langer op haar netvlies”, vertelt Rinie over zijn eerste kennismaking met DUIN. “Alleen het zand sprak ons niet zo aan. Maar toen kwam Boomrijk en het was meteen bingo.” Op de dag van inschrijving waren de twee de eersten die binnenwandelden in de modelwoning. “We stonden er al om kwart voor 10, terwijl de deur pas om 10 uur openging. Niet dat dit uitmaakte, want het ging natuurlijk per loting.”

 Rinie Huijbrechts duin boomrijk

Verrassend belletje

Het was dan ook behoorlijk balen voor de twee toen ze tot twee keer toe werden uitgeloot. Gelukkig volgde niet lang hierna goed nieuws. “Op vakantie werden we gebeld dat onze voorkeurswoning, een Amazone, weer beschikbaar was. Of we nog interesse hadden? Daar hoefden we geen tweede keer over na te denken”, vertelt Rinie.

 Rinie Huijbrechts duin boomrijk

Wat wonen in DUIN, en in het bijzonder Boomrijk, zo bijzonder maakt? “Je woont in een stad, maar kijk om je heen…”, zegt Rinie, terwijl hij zijn armen in de lucht spreidt. “Je bent dichtbij de natuur, het water, de dijk… De kavels zelf zijn niet heel groot, maar het voelt echt heel ruim. Zeker voor stedelijke begrippen. We hebben bovendien twee parkeerplekken, er is ruimte voor de hond en de woningen bieden veel licht en ruimte. De grote raampartijen zijn fantastisch.”

Levendigheid in de buurt

Nog een bijkomend voordeel: in DUIN is het water voor de voormalige bewoners van Almere Haven nog steeds dichtbij. “We gaan graag naar het Catamaranstrand. Marina Muiderzand. Dat is natuurlijk hier om de hoek. Net als het Almeerderstrand. Het is heel fijn en bijzonder ”

 Rinie Huijbrechts duin boomrijk

Rinie is ook erg te spreken over de levendigheid in de buurt. “Er zijn hier veel kinderen in de buurt. Dat vind ik altijd erg grappig. Het maakt het gebied levendig. Daarnaast vinden mijn vrouw en ik het ook leuk om in de zomer te kijken naar alle mensen die al wandelend en fietsend naar het Almeerderstrand gaan.”

 Rinie Huijbrechts duin boomrijk

Het vakantiegevoel wat veel DUINbewoners benoemen, is ook voor deze kersverse bewoner niet onbekend. “Je merkt dat iedereen in de buurt dat ontspannen vakantiegevoel ervaart. Iedereen is optimistisch, leuk en gezellig.”

 Rinie Huijbrechts duin boomrijk

Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!