Irene van Kordelaar almere duin

“De nabijheid van het strand en de ruimte is heerlijk!”

Irene van Kordelaar (36) woont samen met haar man, zoon en dochter in de eerste fase van Boomrijk. Het sportieve gezin gaat er graag op uit en voelde zich dan ook snel thuis in DUIN. “Hardlopen, fietsen, zeilen… Het kan hier allemaal!”

Ook Irene en haar gezin zijn één van de velen die Amsterdam hebben verruild voor Almere. “We wilden graag een huis met een tuintje, maar in Amsterdam liep onze zoektocht steeds dood”, aldus Irene. “Door de overspannen woningmarkt besloten we verder te gaan kijken. Toen kwamen we Boomrijk tegen.”

Verrassing

Het gezin besloot zich in te schrijven voor het type Redwood en werden –tegen alle eigen verwachtingen in- ingeloot. “Dat hadden we helemaal niet verwacht”, geeft Irene lachend toe. “Wilden we dit eigenlijk wel, vroegen we onszelf hardop af.” Het was voor hen een grote stap om Amsterdam te verlaten. Wat hielp hen overstag? Daar hoeft Irene niet lang over na te denken: “De nabijheid van het strand en de ruimte. We zijn een sportief gezin. Hardlopen, fietsen, zeilen… Het kan hier allemaal.”

 Irene van Kordelaar almere duin

Met haar roots in Zeeland (om specifiek te zijn: Middelburg) sprak vooral dit laatste haar aan. “Toen we hier kwamen wonen, heb ik mezelf meteen opgegeven voor de zeilclub Flevomare bij Marina Muiderzand”, aldus Irene. “Ik heb jarenlang niet meer gezeild, maar ik kijk er enorm naar uit om het hier weer te kunnen oppakken.”

 Irene van Kordelaar almere duin

Waardering

Ze moet nog wel even geduld hebben, want vanwege corona zijn alle zeillessen tijdelijk opgeschort. Gelukkig ziet Irene het positief in: “Deze gekke periode heeft ons ook iets gebracht. We hebben direct optimaal kunnen genieten van onze woning.”

Juist ten tijde van de intelligente lockdown was het fijn dat het gezin een buitenruimte had om van te kunnen genieten, vindt Irene. “Het is heerlijk om de deur open te kunnen zetten en je kinderen met een gerust hart naar buiten te laten gaan. Eén ding: je leert je huis nooit zo goed kennen én waarderen als tijdens de coronacrisis”, zegt ze met een glimlach. Irene van Kordelaar almere duin

En buitenshuis? “We fietsen regelmatig met het gezin naar Almere Haven om daar boodschappen te doen”, vertelt Irene. “Dat mis ik hier nog wel. Een drogisterij, een ambachtelijke slager… Dat soort dingen. Maar we zijn onlangs ook positief verrast. We hadden laatst een verjaardagsfeestje bij Poortdok en dat was echt een openbaring voor ons. Wát een leuke plek is dat. Daar ga je ons in de toekomst zeker nog vaker vinden.”

Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!