Dominique Leloux almere duin

“We wisten al snel dat we niet meer weg wilden”

In februari 2017 betrekt Dominique Leloux (33) samen met haar man en (toen nog) enige zoon hun huurwoning in DUIN. Noorderduin om precies te zijn. Ze wisten al snel dat ze niet meer weg wilden en kochten een huis. “Mijn moeder woont nu in onze oude woning!”

“Toen we met DUIN in aanraking kwamen, besloten we eerst te gaan huren. We wilden er zeker van zijn dat het ons zou bevallen. Of we hier wel zouden kunnen aarden”, vertelt Dominique. “Binnen 3 maanden wisten we dat we niet meer weg wilden.”

 Dominique Leloux almere duin

Schitterend uitzicht

Sinds september 2019 is het gezin, inmiddels nog een zoon rijker, ingetrokken in een koopwoning in Noorderduin. Wat maakt wonen in DUIN zo leuk? “Kijk me hier nou zitten”, zegt Dominique enthousiast terwijl ze om zichzelf heen gebaard. Vanuit haar onlangs opgeknapte achtertuin heeft ze een schitterend uitzicht op het duingebied.

 Image  Dominique Leloux almere duin

“Ik vind het heerlijk dat ik hier zo fijn kan wegkijken”, zegt Dominique. “Al speelt de locatie natuurlijk ook een factor. Mijn man en ik zijn allebei werkzaam bij KLM en we wilden niet verder dan 30 minuten bij Schiphol vandaan wonen. DUIN maakt het mogelijk.”

Op de koffie

Nóg een fijne bijkomstigheid: DUIN biedt de ruimte. “Je kunt hier gewoon je auto voor de deur zetten”, zegt Dominique, die de Amsterdamse parkeerperikelen gewend is. “Dat vind ik echt fijn. Zeker als we familie en vrienden ontvangen.”

 Image  Dominique Leloux almere duin

Gelukkig hoeft ze voor een bezoek aan haar moeder geen geld in de meter te stoppen: zij is ingetrokken in hun voormalige huurwoning. “Mijn moeder kwam regelmatig op de koffie en was erg enthousiast over DUIN”, vertelt Dominique. “’Hier zou ik ook wel willen wonen’, zei ze op een dag. Waarom niet, dachten wij. Toen we deze woning kochten vroegen we of we iemand mochten voordragen als nieuwe huurder. Dat mocht en nu woont ze hier gezellig om de hoek!”

 Image

Fijne sfeer

Dominique geniet ongetwijfeld met volle teugen van wonen in DUIN. “Er is zo’n fijne onderlinge sfeer. Straks komt een buurvrouw gezellig koffiedrinken. Door het open karakter van het gebied zoeken kinderen elkaar ook makkelijker op. Alleen al om deze reden zou ik nooit meer weg willen uit DUIN.”

Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!