eveline de kleijn almere duin

“Een plek als Boomrijk? Dat vind je nergens.”

Eveline de Kleijn (35) woonde al 10 jaar in Amsterdam tot ze toe was aan meer ruimte. Zo kwam DUIN op haar pad. “De rust is heerlijk!”

Eveline woont pas nét in Boomrijk op het moment dat we bij haar voor de deur staan, maar we zijn meteen welkom. “Het is nog wel erg kaal hoor”, zegt Eveline over haar nieuwe woning. “De bank moet nog worden geleverd, dus er liggen nu alleen wat losse woonaccessoires in de woonkamer.” Eveline wijst naar wat kleurrijke kussens in de hoek en een enkele plant die in de ochtendzon prijkt.

 eveline de kleijn almere duin

Overspannen woningmarkt

Het is een wereld van verschil met haar woning in Amsterdam, geeft ze toe. “Na 10 jaar in Amsterdam te hebben gewoond, wilde ik meer ruimte”, vertelt Eveline. “Vanwege de overspannen woningmarkt in Amsterdam, was het alleen ontzettend lastig om iets te vinden. Je betaalt bizar veel voor een beperkt aantal m2. Dat vond ik het echt niet waard.” Ze besloot haar blik te verruimen en zo kwam DUIN op haar pad. eveline de kleijn almere duin

Perfecte middenweg

“Het sprak me meteen aan toen ik de advertenties online tegenkwam”, herinnert Eveline zich. “Het groen, en de ligging vlakbij het water… Ik wilde in eerste instantie aan zee gaan wonen, maar ik vind het belangrijk om dichtbij Amsterdam te zijn. Daar heb ik mijn werk en veel vrienden. Dit was de perfecte middenweg. Met het Almeerderstrand om de hoek woon ik toch vlakbij het water, maar is Amsterdam altijd dichtbij. Ook voor mijn dochter Nusa is het natuurlijk een fijne omgeving om in op te groeien.”

 Image  Image

Van reuring naar rust

De rust was voor Eveline aanvankelijk wel even wennen. “Ik ben het gewend om in de drukte van Amsterdam te wonen. ’s Ochtends even een kopje koffie to go halen, de reuring van de stad… Het is wennen, maar eerlijk? Ik geniet van de rust. Je bent zo op het strand. Je stapt naar buiten en je staat meteen in het groen. En als ik wil dan sta ik binnen no time weer in Amsterdam. Een plek als Boomrijk? Dit vind je nergens.”

Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!