peter swarts almere duin

Peter: “Het voelt net alsof ik in een buitenwijk van Amsterdam woon – maar dan mét ruimte.”

Peter Swarts (35) woont met zijn vriendin en twee dochters sinds januari 2019 in Noorderduin. “Ik heb altijd gezegd ‘dat ik nog niet dood gevonden wil worden in Almere’. Die opmerking krijg ik nu nog vaak terug van vrienden”

“We woonden al bijna 10 jaar in Duivendrecht toen we besloten op zoek te gaan naar een nieuwe woning”, vertelt Peter. “We hadden in die tijd twee dochters gekregen, Tess en Sophie, waarvan de oudste binnenkort naar de basisschool zou gaan. Als we wilden verhuizen, wisten we dat dit het juiste moment was.”

Tien keer leuker

De zoektocht naar een nieuwe woning begon, maar het was niet makkelijk. “We stonden open voor uiteenlopende woonplaatsen en projecten. We hebben gekeken bij Vinkeveen tot aan ’t Gooi,” herinnert Peter zich. “We vonden echter ook: het moest 10 keer leuker zijn dan de plek waar we nu woonden, wilden we overstag gaan.” De twee hadden het namelijk erg naar hun zin in hun appartement in Amsterdam waar ze mooie herinneringen samen hadden. Met veel vrienden in de directe omgeving, wilden ze niet te ver weg gaan. En toen kwam DUIN op hun pad.

 peter swarts almere duin

“Ik heb altijd gezegd ‘dat ik nog niet dood gevonden wil worden in Almere’. Die opmerking krijg ik nu vaak nog terug van vrienden”, vertelt Peter lachend, zitten op een bankje in zijn voortuin in Noorderduin. “We ontdekten dit project toen Noorderduin II nét in de verkoop ging. Het was enorm luxe, want er was toen nog geen loting. “ Het gezin heeft op hun gemakje kunnen kijken welke woning het beste bij hun paste. “We zijn aan de slag gegaan met de wooncalculator”, zegt Peter. “Vanwege de inval van de zon hebben we bijvoorbeeld besloten om nog te wisselen van woning. Dat kan toen nog.”

Oog in oog met hert

Waarom het toch Almere, en in het bijzonder DUIN, is geworden? “Het project is gewoon echt uniek”, vindt Peter. “Mijn vriendin en ik houden allebei niet van die statische nieuwbouwwijken waar alles op elkaar lijkt. DUIN is precies het tegenovergestelde hiervan. Je krijgt echt een vakantiegevoel als je het gebied in rijdt. Het is erg ruim en speels opgezet, en dan natuurlijk ook die hoogteverschillen… Fantastisch!” Image

Peter gaat regelmatig hardlopen in het gebied en verwondert zich nog elke keer wat hij tegenkomt. “De ene keer ga ik het bos in, de andere keer over de dijk, maar het is echt bijzonder wat je hier tegenkomt. Afgelopen week kwam ik nog een hert tegen tijdens het hardlopen. Ook heb ik laatst een vos gezien en weet ik dat er een bever in de buurt zit. Heel erg leuk!”

Verbinding met Amsterdam

Nog een belangrijke pré voor Peter: vanuit DUIN sta je zo in Amsterdam. “Het voelt soms net alsof ik in een buitenwijk van Amsterdam woon, want met de auto of trein ben ik er echt zo”, vertelt Peter enthousiast. “Alleen heb ik hier wél de ruimte.”

 peter swarts almere duin

Daarnaast kijkt Peter ook erg uit naar de komst van de basisschool en de ontwikkeling van de DUINhal. “Ik ben nu nog steeds erg georiënteerd op Amsterdam, maar het lijkt me heel fijn als er hier in de buurt ook wat winkels en horecagelegenheden te vinden zullen zijn. Daar kijk ik nu al naar uit!” Zelf zit Peter echter ook niet stil. Samen met zijn buurmannen Jeroen Sohier en Lars Lubbe timmerde hij de BuurtBieb in elkaar. Je leest er hier meer over.

Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!