voiceworks almere duin Stijn Nijhuis ceo enrich

“In Amsterdam ben je al gauw één van de velen, in Almere kunnen we ons onderscheiden.”

Ondernemen doe je niet alleen. We zijn dan ook erg trots op de ondernemers die zich hebben gevestigd in DUIN. Eén van hen is Voiceworks. “Hier hebben we een betere bereikbaarheid dan veel bedrijven in Amsterdam en we zitten ook nog pal aan het strand.”

Voiceworks is een leverancier van communicatie- en samenwerkingsoplossingen. Samen met het Europese moederbedrijf Enreach, mede-opgericht door dezelfde Almeerse ondernemers, trokken zij in januari in hun gloednieuwe pand in Almere DUIN. DUIN biedt ruimte voor ‘groeiambities’, aldus Stijn Nijhuis, CEO van Enreach. Als medeoprichter van Voiceworks moest hij erkennen dat het huidige pand in Almere na 11 jaar niet meer afdoende was. De zoektocht begon.

Almeerse wortels

Voiceworks is ooit gestart als klein kantoortje in Almere. Inmiddels heeft het bedrijf 250 medewerkers in Nederland en bijna 900 medewerkers in Europa. Dankzij het succes van het bedrijf, bleek de verhuizing naar een modern, professioneel en vooral groter pand een logische keuze.

 voiceworks almere duin Stijn Nijhuis ceo enrich

“We wilden een stabiele thuisbasis. Dit hebben we gevonden in ons prachtige pand in Almere Duin.”

Het oog viel al snel op DUIN. Niet gek, want dit gebied heeft een sterk glasvezelnetwerk, ligt vlakbij Amsterdam en biedt ruimte. Ruimte om in een groene omgeving te werken én te wonen. Met betaalbare huizen voor internationale medewerkers. En dan is daar ook nog Schiphol om de hoek voor familie- en vriendenbezoek.

“We wilden een stabiele thuisbasis. Dit hebben we gevonden in ons prachtige pand in Almere Duin”, aldus Nijhuis. Aan Verlengde Duinweg 102 om precies te zijn. “In Amsterdam ben je al gauw één van de velen, in Almere kunnen we ons onderscheiden. We hebben een betere bereikbaarheid dan veel bedrijven in Amsterdam en zitten ook nog pal aan het strand.”

Mooie werkplekken, blije medewerkers

De internationale speler besloot zelf het gebouw in Almere te bouwen. Alles is ontworpen met het idee samenwerking te stimuleren. Het hart van het gebouw is nooit verder dan twee trappen verwijderd. De vele ramen en moderne uitstraling van het gebouw maken het een aansprekende plek. Nijhuis: “Wij geloven dat mooie werkplekken leiden tot blijere medewerkers. Het gebouw moet meer voelen als een huiskamer dan een kantoor.”

 voiceworks almere duin Stijn Nijhuis ceo enrich

“Wij geloven dat mooie werkplekken leiden tot blijere medewerkers.”

Ook duurzaamheid staat bij Voiceworks hoog in het vaandel. “We wekken het grootste deel van ons energieverbruik zelf op”, vertelt Nijhuis. “Daarnaast maakt Voiceworks gebruik van warmteopslag in de grond, is de verlichting energiezuinig en beschikt iedere parkeerplaats onder het pand in de toekomst over een laadpaal. “Alles is nieuw, behalve wijzelf,” zegt Nijhuis tot besluit.

Beter een goede buur…

Wil jij ook ontspannen ondernemen op een unieke locatie op 20 minuten van Amsterdam? Voor iedere ondernemer is DUIN een buitenkans. Je vindt hier meer informatie.