kimberly almere duin zuiderduin

Kimberly: “Eén ding is zeker: we willen niet weg uit DUIN.”

Kimberly (34) woont sinds het prille begin met haar vriend Barry (42) en drie kinderen in Zuiderduin. Deze zomer verhuizen ze naar Boomrijk. “We houden wel van pionieren.”

“We woonden eerst in Hilversum, maar waren op zoek naar een woning nabij Amsterdam vanwege de files,” aldus Kimberly. “We wilden graag in een nieuwbouwwoning wonen, omdat we op dat moment wel klaar waren met ons huidige klushuis.” Op Facebook zagen we een advertentie voorbijkomen van DUIN.

Het begin…

“Er waren destijds slechts enkele modelwoningen beschikbaar ter bezichtiging, toen besloten we om te gaan kijken. Het was toen echt nog braakliggend terrein met twee duinhuizen en twee duinvilla’s”, herinnert Kimberly zich. “We waren echter direct enthousiast: de toekomstplannen, de ligging, de uitvalswegen, de trein om de hoek… Op het moment dat we onze woning in Hilversum verkochten, namen we meteen een optie op een DUINhuis.”

 kimberly almere duin zuiderduin

Hierdoor heeft het gezin dit gebied vanaf het prille begin zien groeien. “Niet alleen in mensen, maar ook in de ontwikkeling van het plan. De vegetatie van het gebied”, aldus Kimberly. “Wat ik ook enorm waardeer is dat Amvest echt geïnteresseerd is in de meningen van de bewoners. Wij worden actief betrokken in de plannen die worden gemaakt.”

Toenemende populariteit

Kimberly merkt in haar omgeving de toenemende populariteit van Almere, en dan met name DUIN. “Mijn vriend stond niet per se te springen toen ik voorstelde om eens in Almere te kijken. Maar DUIN heeft toch echt wel het verschil gemaakt. Je merkt dat het ook echt toeneemt in populariteit. Als je nu vertelt dat je in DUIN woont, reageren mensen meteen enthousiast en hebben ze er bijvoorbeeld al eens over gelezen.”

Vrijheid

Dat het gezin koos voor een bijzonder gebied, is voor hen vanzelfsprekend. Kimberly: “Mijn vriend en ik hechten niet zoveel waarde aan een locatie. We hebben beide dan ook op veel verschillende plekken gewoond, waaronder ook in het buitenland. Er was nooit echt een plaats, waarvan we dachten: hier willen we jaren wonen.” De twee werden vaak al na een jaar weer onrustig.

 Image

In DUIN is dit anders. Of beter gezegd: DUIN ís anders. “Je hebt echt het gevoel dat je buiten leeft. Het gebied is echt uitzonderlijk. Wie kan nu zeggen ‘mijn tuin is een duin’? De schelpenpaadjes, het strand… Ik vind het rondlopen in dit gebied echt dat vakantiegevoel geven”, vertelt Kimberly enthousiast. “Wat ook enorm fijn is, is dat het zo open is opgezet. Hierdoor ervaren onze kinderen ook meer vrijheid en maken ze makkelijker contact. Met de kaplaarzen aan een beetje ravotten.”

Gehecht aan DUIN

Hoewel het gezin enorm enthousiast is over DUIN, kwam het gevoel dat ze iets anders wilden wel terug. ‘Toch wisten we tijdens het rondkijken één ding zeker: we willen DUIN niet uit”, aldus Kimberly. “En toen kwam Boomrijk op ons pad. We hebben een Amazone-woning gekocht in deze fase. We hopen daar in de zomer de sleutel van te krijgen, zodat we de duinen kunnen verruilen voor het bos. Hier kijken we enorm naar uit, want we houden wel van het pionieren. Ik ben erg benieuwd wat het volgende hoofdstuk in DUIN voor ons in petto heeft.”

Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!