buurtbieb noorderduin almere duin

Nieuws: bewoners starten BuurtBieb in Noorderduin

Het begon met een simpele picknickbank. ‘Wat kunnen we nog meer voor leuks doen?’, vroegen buren Peter, Jeroen en Lars zich af. En zo geschiedde: de BuurtBieb in Noorderduin.

We waren zoals wel vaker gezellig samen aan het praten, terwijl onze kinderen aan het spelen waren”, vertelt Jeroen. “We hadden al met een aantal buren samen een picknickbank gekocht en vroegen ons af: ‘Wat kunnen we nog meer voor leuks doen?’. Toen liet Lars een foto zien van een BuurtBieb die hij in een andere wijk was tegengekomen. Een mini-bibliotheek in de buurt waar buren boeken met elkaar kunnen uitwisselen.

 buurtbieb noorderduin almere duin

Peter: “Toen we samen de foto van Lars bekeken, dachten we: ‘Nou, dat kunnen we ook best zelf!’ Toevallig bleek Lars nog wat hout over te hebben van zijn woning en zo zijn we zo samen aan het timmeren gegaan.” Binnen enkele uren was de BuurtBieb een feit.

Crème brûlée brander

“Het bleek wel de eerste versie”, zegt Jeroen. “Toen de BuurtBieb er eenmaal stond, wilden we ‘m graag nog wat aanscherpen. Daarom hebben we ervoor gekozen om met golfplaten een dak te maken. En in het deurtje een stukje plexiglas te zetten.”

 buurtbieb noorderduin almere duin

(Op de foto: Peter Swart en Lars Lubbe)

“We hebben uiteindelijk zelf een nieuwe crème brûlée brander gekocht voor dit spontane project”, voegt Jeroen lachend toe. “Zo konden we het dak goed dichtbranden. Dat soort gereedschap bleken we alle drie niet zo 1, 2, 3 in onze schuur te hebben liggen.”

Enthousiaste bewoners

De BuurtBieb bleek al snel een hit onder bewoners. Jeroen: “We zitten samen in een buurtapp met onze buren waarin we de nieuwe BuurtBieb en het idee hierachter deelden. Iedereen was zo enthousiast! We kregen binnen 5 minuten wel 15 leuke reacties hierop. Aan het einde van de dag was de BuurtBieb helemaal gevuld met boeken.”

 buurtbieb noorderduin almere duin

Het initiatief van deze drie bewoners zorgt dan ook voor nóg meer verbinding. Jeroen: “Omdat er veel gezinnen met jonge kinderen wonen, heb je natuurlijk al makkelijker contact met elkaar. De BuurtBieb is een mooie toevoeging. We hopen dat we samen met onze buren hier nog jaren plezier van mogen hebben.”

Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!