sander kuiper almere duin

Sander: “DUIN is echt mijn thuis.”

Ondernemer Sander Kuiper (35) woont inmiddels al ruim 2,5 jaar in DUIN – eerst in Het Baken en inmiddels in een 2-onder-1 kapwoning in Boomrijk. “Je hebt echt het gevoel dat je in de natuur zit, zonder in te leveren op comfort.”

“Via social media kwam ik reclame tegen voor Kop Zuid”, herinnert Sander zich. “Toen ik erheen ging, werd ik positief verrast. Het was destijds natuurlijk vooral nog een heleboel zand, maar de ligging aan het water sprak mij direct aan.”

 sander kuiper almere duin

Vrijheid van wonen

Sander had eerder gekeken naar woningen in Amsterdam, waaronder aan de Zuidas, maar dit viel naar eigen zeggen in het niets bij de vrijheid van het wonen in DUIN. “Neem bijvoorbeeld alleen al de parkeergelegenheid. In Amsterdam is dit altijd een uitdaging – in DUIN heb je alle ruimte om gasten te ontvangen. Ook prijstechnisch is het natuurlijk veel aantrekkelijker.”

En dit is niet de enige reden waarom Sander zo enthousiast is over DUIN. “In DUIN heb je rust en de bereikbaarheid is goed. Als je de taxi pakt, sta je binnen een kwartier in Amsterdam. En in de zomer kun je hier volop genieten van het echte vakantiegevoel, dankzij de terrassen aan het water. Je hebt echt het gevoel dat je in de natuur zit, zonder in te leveren op comfort.”

Dorpsgevoel

Sander prijst ook de sfeer onder de bewoners in DUIN. “Wat DUIN bijzonder maakt, is dat het een community an sich is”, aldus Sander. “Zeker als je kijkt naar Het Baken. Het is hier echt een gezellige ons-kent-ons cultuur. Mensen kennen elkaar, maken graag even een praatje en er is die welbekende sociale controle. Het is bijna een klein dorpje.”

 sander kuiper almere duin

In zijn vrije tijd wandelt Sander graag vanuit zijn woning naar Harbor House. “Ik ga daar graag even gezellig lunchen of dineren”, vertelt Sander. “In de zomer heb je dan weer Sun Runners. Als je op zoek bent naar een bijzondere locatie om wat te gaan drinken, dan moet je daar zijn. Je hebt daar een prachtig uitzicht op het water. En je hoeft er niet eens voor in de rij te staan. Dat is zeker voor Amsterdamse begrippen ongekend.”

Boomrijk

Dat Sander met veel plezier in DUIN woont, blijkt wel uit het feit dat hij en zijn partner inmiddels de sleutel voor hun 2-onder-1 kapwoning in Boomrijk in ontvangst namen. Sander: “We hebben voor type Daintree gekozen, omdat de ligging enorm fijn is en het een fantastisch uitzicht heeft.”

 sander kuiper almere duin

Ten tijde van het afnemen van dit interview is de verbouwing in volle gang. “De vloer ligt er al in en we zijn ook al een heel eind op weg met de keuken en de badkamer”, aldus Sander. “Jullie zijn zeker welkom om te komen kijken!”

Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!