astrid spruit duin boomrijk

Astrid: “Dankzij Boomrijk hebben we het strand en bos in één.”

Astrid Spruit (38) huurt momenteel met haar gezin een woning in Noorderduin in afwachting van de oplevering van haar woning in Boomrijk. “DUIN is voor mij echt het ultieme werk-genietgebied.”

De wens om in een gebied als DUIN te wonen ontstond voor het gezin op vakantie. “Mijn man Peter en ik zeiden tegen elkaar: hoe lekker zou het zijn om een tweede huisje in het buitenland te hebben? Toen hebben we gekscherend tegen elkaar gezegd: ‘Als we onze vrijstaande woning in Diemen verkopen, kunnen we daar twee kleinere huizen voor terugkopen’.”

 astrid spruit duin boomrijk

Op slag verliefd

Wat begon als een grap, werd al snel een serieuze wens. En toen kwam haar man DUIN tegen. “Ik was totaal niet enthousiast. Wat moest ik in Almere? Mijn man begreep mijn tegensputteringen, maar overtuigde me ervan om me er toch wat meer in te verdiepen. ‘Het is écht anders’, zei hij. En hij had gelijk. Toen ik het gebied zag, was ik meteen verliefd.”

Geluk

De twee bleken geluk te hebben, want op het moment dat ze gingen kijken had de loting al plaatsgevonden. “Er bleek per toeval nog één 2-onder-1-kapwoning beschikbaar te zijn. Type Sequoia”, herinnert Astrid zich nog. “We dachten dat het een foutje was, maar toen we belden bleek deze woning nét beschikbaar te zijn gekomen. We besloten ‘m meteen in optie te nemen.”

 astrid spruit duin boomrijk

“Iedereen vindt natuurlijk dat ze zelf het mooiste huis hebben, en ik ben hier geen uitzondering op”, aldus Astrid over haar woning in Boomrijk. “De ligging is heerlijk en heel erg zonnig. We gaan van een vrijstaande woning naar een 2-onder-1-kapwoning. Hierdoor leveren we misschien 10 m2 in, maar de indeling is zoveel praktischer dat ik juist het gevoel heb dat we groter gaan wonen.”

Werk-geniet gebied

Een belangrijke reden waarom Astrid graag naar DUIN wilde verhuizen, is vanwege haar werk als coach en trainer. “Ik geef regelmatig mind-walk trainingen aan groepen,” aldus Astrid. “De natuur ingaan is hier een belangrijk onderdeel van. Zo ga ik graag met groepen naar het strand en het bos. Dit maakt DUIN voor mij echt het ultieme werk-genietgebied.”

 astrid spruit duin boomrijk

Gezellige buren

Tot de oplevering van hun woning in Boomrijk, woont het gezin in Noorderduin. “Via de Facebookgroep van Boomrijk ontdekte ik dat het mogelijk was om woningen te huren in Noorderduin. Daar heb ik bovenop gezeten en hierdoor is het uiteindelijk gelukt”, vertelt Astrid. “Grappig genoeg bleken onze toekomstige buren uit Boomrijk ook op zoek te zijn naar een huurwoning. Nu wonen we dus naast elkaar – net als straks in Boomrijk. Enorm leuk, want we kunnen het erg goed met elkaar vinden. Ik heb er zin in!”

Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!