binnenblijf tips almere duin

5 fijne binnenblijf tips

Het advies is duidelijk: blijf zoveel mogelijk binnen als dit mogelijk is. Nu is dit wanneer je in DUIN woont natuurlijk geen straf. In dit artikel geven we 5 fijne binnenblijf tips.

Start de lenteschoonmaak

De kalender maakt duidelijk: de lente is nu écht aangebroken. Begin het nieuwe seizoen goed en ga  -nu je toch (meer) thuis bent- direct van start met de traditionele voorjaarschoonmaak. Maak een handig overzicht van ruimtes in je huis die je zou willen aanpakken en inventariseer of je de benodigde spullen hiervoor in huis hebt. Ga vervolgens stapsgewijs aan de slag. Start bijvoorbeeld in de keuken en ga vervolgens aan de slag met de woonkamer, het toilet enzovoorts. Houd het leuk voor jezelf en stel realistische doelen. Je woning hoeft niet in één dag schoongemaakt te worden.

Ruim de tuin of het balkon op

Wil je toch even naar buiten? Grijp dit moment aan om je tuin of balkon eens onder handen te nemen. Misschien kunnen je tuinmeubelen wel een opknapbeurt gebruiken. Of neem de tijd om de planten en bloemen te verzorgen of misschien wel te verpotten. Met het stralende lentezonnetje aan de lucht, is dit ongetwijfeld een plezierige bezigheid.

Houd buren met een kwetsbare gezondheid in de gaten

Buren zijn onmisbaar in een periode waarin binnenblijven het advies is. Weet jij toevallig dat je buurman en/of buurvrouw tot de kwetsbare doelgroep behoort? Probeer dan even wat vaker bij hen in te checken of alles oké gaat. Neem hierbij wel de veiligheidsmaatregelen van het RIVM in acht. Houd minstens 1,5 afstand en was regelmatig je handen. Een appje sturen of even bellen kan natuurlijk altijd.

 binnenblijf tips almere duin almeerderstrand

Waai uit op het Almeerderstrand

Voor iedereen die tóch even de benen wil strekken, biedt Almeerderstrand een uitkomst. Hier kun je lekker uitwaaien. Houd hierbij wel de maatregelen die vanuit het RIVM zijn gecommuniceerd in acht. Ga niet onnodig met grote groepen naar buiten en houd minstens 1,5 afstand van elkaar.

Organiseer een digitale buurtborrel

Eenzaamheid ligt op de loer wanneer iedereen aan huis gekluisterd is. Wees creatief en organiseer een digitale buurtborrel. Dit kan bijvoorbeeld door een FaceTime-groepsgesprek te starten (maximaal 32 deelnemers), maar bijvoorbeeld ook met behulp van apps als Houseparty (gratis voor iOS en Android). Leuk detail: met deze app kun je zelfs vanaf de bank spelletjes met elkaar spelen.

Abonneer jezelf  op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!