interview ivo suurhoff almere duin

Ivo: “Als machinist zie ik veel van Nederland, en DUIN springt er voor mij elke keer uit.”

Ivo Suurhoff (51) kijkt samen met zijn vrouw Joyce Atma reikhalzend uit naar de oplevering van hun appartement in San Francisco. “Ik heb er altijd al van gedroomd om aan het strand te wonen.”

Jaloers op DUIN

Als machinist voor de Nederlandse Spoorwegen rijdt Ivo regelmatig met zijn Intercity over de Hollandse brug waarbij hij uitkijkt op DUIN. Na de zoveelste rit met uitzicht op het bijzondere duinlandschap wist hij het zeker: hier moest en zou hij zichzelf voor inschrijven. “Als machinist zie ik veel van Nederland, en DUIN springt er voor mij elke keer uit. Het landschap, de kronkelpaadjes…. Het begon heel ongedwongen, maar al snel werd de wens om hier te wonen serieus”, herinnert Ivo zich. “Ik zal de komende 16 jaar nog elke dag over deze brug reizen. Ik wist: als ik hier niet ga wonen, zit ik binnenkort elke dag jaloers te wezen.”

 ivo suurfhoff joyce atma almere duin

Verbinding met het gebied

Ivo en zijn vrouw wonen momenteel in Amsterdam, maar wachten momenteel met smart op de oplevering van hun appartement in San Francisco. “Ik heb er altijd van gedroomd om aan het strand te wonen. Daarnaast merk ik dat nu we ouder worden, er meer behoefte is aan rust. Om een visje te zien wegzwemmen. Niet het rumoer en de sirenes die dagelijkse kost zijn in Amsterdam-West.”

De twee kozen voor een appartement op de zevende verdieping: type 1. Een bewuste keuze, volgens Ivo. “Hoe hoger je woont, hoe minder binding er is met wat er beneden gebeurt. In elke andere stad is dat fijn, maar met DUIN wil je in verbinding staan. Je wil die connectie met het water en het strand. Maar eerlijk is eerlijk: ook financieel was het voor ons nét wat aantrekkelijker.”

Eerste bezichtiging

Onlangs mocht het stel hun woning voor het eerst in het echt bezichtigen. “Dat was heel spannend. En gek ook, want er staat natuurlijk nog niks”, aldus Ivo. “We hebben direct het uitzicht bekeken en natuurlijk de woonruimte zelf. Het appartement is niet te groot en niet te klein – het hangt er mooi tussenin.”

 ivo suurfhoff joyce atma almere duin

De inrichting is volgens Ivo zo goed als rond en geheel passend bij DUIN. “Je gaat veel aardse kleuren terugvinden in ons appartement. En echt robuust hout. Alsof er een piratenschip is afgebroken en we bijvoorbeeld hiervan een tafel hebben gemaakt”, vertelt Ivo. “Het wordt heel landelijk en huiselijk. Passend bij DUIN.”

Proeven van het DUINleven

Hoewel het appartement pas in september 2020 wordt opgeleverd, zijn de twee nu al maandelijks te vinden in DUIN. “De verbinding met Amsterdam is echt heel fijn. Je bent er zo”, vindt Ivo. De twee gaan dan ook regelmatig wat eten bij Harbor House om alvast letterlijk en figuurlijk te proeven van hun toekomstige DUINleven. “Ik hoop echt dat Kop Zuid qua horeca gaat worden wat het belooft. Meer restaurants en bars… Dan wordt het geheid de mooiste plek in Nederland. Al is het dat stiekem nu al.”

Lijkt het jou ook leuk om in DUIN te wonen? Bekijk hier het huidige woningaanbod. Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!