Karin Querijn zuiderduin almere duin bewoners ervaring

DUIN aan het woord: Querijn & Karien

Karien en Querijn woonden samen op een woonboot in Amsterdam toen ze voor het eerst in aanraking kwamen met DUIN. “Het gebied werd toen pas net opgezet”, aldus Karien. “We zijn alleen niet echt grote vooruitplanners en besloten destijds het idee om hier te wonen even te parkeren.”

Karin Querijn zuiderduin almere duin bewoners ervaring

Toen het stel zwanger werd van hun tweede kindje, kwam hier verandering in. “We herinnerden ons allebei nog dit gebied en we waren toch wel erg nieuwsgierig hoe het was geworden.” Inmiddels woont het gezin alweer geruime tijd in Zuiderduin.

Schitterend uitzicht

“Het uitzicht, de vrijheid en de ruimte om het huis”, benoemt Querijn direct wanneer we hem vragen wat DUIN zo bijzonder maakt. “Door de hoogteverschillen en de weidse opzet van het gebied, heb je hier een schitterend uitzicht. Ook zijn de woningen heel licht. Bij het eerste straaltje zonlicht, komt de zon meteen binnen.”

Karin Querijn zuiderduin almere duin bewoners ervaring

Buitenspelen in het zand

Ook de kinderen genieten volop van wonen in DUIN. Querijn: “We hebben geen spelcomputer voor de kinderen. Waarom zouden we? Ze kunnen hier heerlijk buitenspelen in het zand.” De verbinding met de natuur is voor de twee heel belangrijk.

 

Karin Querijn zuiderduin almere duin bewoners ervaring

“We hebben bewust geprobeerd om buiten naar binnen te halen”, aldus Querijn. Vandaar dat we de shutters van de voorgaande bewoners hebben verwijderd en bijvoorbeeld dit behang van het strand hebben opgehangen. We vinden het heerlijk om zo in contact te staan met de natuur.”

Karin Querijn zuiderduin almere duin bewoners ervaring

Karin Querijn zuiderduin almere duin bewoners ervaring

Dichtbij Schiphol

Of zij dan ook het ultieme vakantiegevoel in DUIN ervaren? “Dat niet, maar we zijn ook een beetje verwend”, zegt Karien lachen. “We organiseren zeilreizen – voornamelijk in Griekenland. Dat maakt het wel extra fijn om hier te wonen. Vanuit DUIN sta je zo op Schiphol. Dat is natuurlijk heel handig.”

Lijkt het jou ook leuk om in DUIN te wonen? Bekijk hier het huidige woningaanbod. Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!