evenementen almere oktober 2019

5 leuke dingen om te doen in de maand oktober

Evenementen Almere Oktober 2019

The Library Sessions

Donderdag 3 oktober

Zin in een muzikale avond? Kom dan op donderdag 3 oktober naar De Nieuwe Bibliotheek! Tijdens The Library Sessions kun je genieten van optredens van Adil, singer-songwriter Yorick van Norden, Lewin, het frisse muzikale blad van Jara Holdert en singer-songwriter Rufus Kain. Laat jezelf verrassen door deze muzikale talenten in de dop.

Vollemaanswandeling

Zaterdag 12 oktober

Ben jij niet bank in het donker? Maak met de gids van Staatsbosbeheer een wandeling bij volle maan door het Almeerderhout. Bij aankomst bij Buitencentrum Almeerderhout brandt het kampvuur. Vanaf daar neemt de gids je mee de duisternis in. Langzaam wennen je ogen aan het donker. Hoewel: donker? De volle maan geeft flink wat licht, zelfs als het bewolkt is. Op je route vertelt de gids je over de maan en de nachtdieren die hier leven, zoals nachtvlinders. Halverwege staat warme chocolademelk voor je klaar en kan je marshmallows roosteren boven het vuur. Een wandeling voor het hele gezin. Je vindt hier meer informatie.

Between Us

Donderdag 31 oktober

Between Us is de tweede grote zaal theatervoorstelling van het succesvolle The Ruggeds. Zo tourde het gezelschap in 2017 met hun theatervoorstelling Adrenaline door het gehele langs.  Ook speelde The Ruggeds korte stukken uit deze spectaculaire show met veel succes in Londen, New York, Denver, Toronto en San Francisco. In de voorstelling Between Us word je verwelkomd in het huis van The Ruggeds: vrienden die elkaar al vanaf hun tienerjaren kennen. Met een mix van muziek, acrobatiek, humor en dans nemen The Ruggeds je mee in hun belevingswereld.

The Bigger Picture

t/m 7 januari 2020

KAF brengt drie bijzondere tentoonstellingen naar één locatie. In de toonstellingprogramma ‘The Bigger Picture’ wordt het werk van internationaal geroemde artiest Liu Bolin geëxposeerd, maar ook van lokaal talent Kunstenaars Vereniging Flevoland & Plein06. Bolin – ook bekend als The Invisible Man of de Kameleonkunstenaar – verbeeldt indrukwekkende verhalen rondom actuele mondiale thema’s en de relatie tussen mens en omgeving. Kunstenaars Vereniging Flevoland toont gedroomde land art en architectenbureau Plein06 laat hun ontwerpproces van de transformatie van het plein zien waar de Kunstlinie aan ligt. Je vindt hier meer informatie.

Stoomvaartmaatschappij Nederland 1898 – 1970

t/m 2 januari 2020

In het Maritiem Trefpunt privémuseum vind je nu uiteenlopende, omvangrijke documentaires, geschriften, foto’s vanaf 1845, negatieven, 16- 35- en 8 mm films, dia’s, schilderijen, oorkondes, enzovoort die een overzichtelijk beeld geven van het eens zo roemrijke scheepvaartverleden. Daarnaast spreken de destijds aan boord gebruikte voorwerpen nog steeds hun eigen taal. Zeker een bezoek waard! Je vindt hier meer informatie.

Lijkt het jou ook leuk om in DUIN te wonen? Bekijk hier het huidige woningaanbod. Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.