Image

DUIN aan het woord: Fleur van de Water

“Toen ik zwanger was, kwam mijn man aanzetten met Zuiderduin. Ik weet nog dat ik zei: ‘No way dat ik daar ga wonen!”, vertelt Fleur over haar eerste kennismaking met DUIN. De twee woonden destijds in Amsterdam, maar ze merkte al snel dat haar behoeften verschoven. “Toen ons kindje eenmaal ouder was, groeide toch wel de behoefte om uit Amsterdam te vertrekken. Mijn man is opgegroeid in Almere en voor hem was dit heel eigen. Uiteindelijk wist de woning me te overtuigen.”

Fleur van de Water duin aan het woord

De stad dichtbij

Fleur herinnert zich dan ook nog goed toen ze voor de eerste keer de woning binnenstapte. “Deze woning heeft een waaiervorm waardoor het niet alleen ruim is, maar ook erg ruim oogt”, aldus Fleur. “We zijn vooral erg blij met het weidse uitzicht waarbij we uitkijken op de vijver.” Nu ze eenmaal in DUIN woont, mist ze Amsterdam dan ook niet. “Je hebt hier het beste van twee werelden. Aan de ene zijde de rust en de ruimte en aan de andere zijde is de stad dichtbij. Je staat binnen een tiental minuten in het centrum, en reken er tien minuten extra bij en je staat weer in Amsterdam.”

Fleur van de Water duin aan het woord

Dorps gevoel

Naast de openheid van het gebied is Fleur ook erg te spreken over de buurt zelf. “DUIN heeft echt dat dorpse gevoel zonder dat het kneuterig is. De sfeer is gemoedelijk.”, vindt Fleur. Volgens haar vooral te wijten aan het open karakter van het gebied. “Omdat er geen afgesloten achtertuinen zijn, voelen de kinderen zich vrij om samen te spelen. Dan wippen ze gewoon aan via de achtertuin. Zo stond ik laatst te koken, terwijl mijn zoontje bij de buurvrouw speelde. Heerlijk vond ik dat!”

Fleur van de Water duin aan het woord

In de natuur

Ook de natuur maakt wonen in DUIN bijzonder. “Je staat hier echt in contact met de natuur”, aldus Fleur. “Ik ga dan ook graag met Lizzy (de hond red.) lekker wandelen in de buurt of bij Pampushout. Je ziet ook veel wild, dat is ontzettend leuk.” Dat Fleur hier voorlopig met veel plezier woont, is dan ook duidelijk. “Ik volg momenteel een opleiding tot shiatsutherapeut en het lijkt me ontzettend leuk om hier of in de omgeving een praktijk te openen. Ik kan niet wachten om te starten!”

Lijkt het jou ook leuk om in DUIN te wonen? Bekijk hier het huidige woningaanbod. Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!