Image

5 leuke evenementen die je in september niet mag missen

Evenementen Almere September 2019

Almere Haven Festival

Vrijdag 6 september t/m zondag 8 september

Houd jij ook zo van het havenleven? Dan mag een bezoek aan het Almere Haven Festival niet ontbreken. Bezoek het gratis toegankelijke klassieke Havenkomconcert, struin op zaterdag en zondag over de kunstmarkt langs de Kerkgracht of op zondag over de brocante- en antiekmarkt in de havenkom, luister naar jong talent en bezoek het gitaarconcert. Smul het hele weekend van de heerlijkste gerechten op de Havenkom Proeverij en geniet van straattheater en jonge musici. Vaar mee op authentieke botters op het Gooimeer of luister naar de stoere zeemansliederen van de shantykoren. Je vindt hier alle praktische informatie.

Rolling Nature

Zondag 8 september

Op zondag 8 september organiseert Stad & Natuur de derde keer ‘Festival Rolling Nature’ op Stadslandgoed De Kemphaan.  Festival Rolling Nature De Kemphaan is gebaseerd op de populaire Foodtruck Festivals, maar dit keer is het belangrijkste ingrediënt niet food, maar de natuur. Als bezoeker kun je aan de slag met diverse zeer uiteenlopende activiteiten. Zo kun je aan de slag bij de trucks en bussen van Oerz, maar ook op de heuse Bellenblaasfiets, waarmee jij de mooiste en grootste bellen produceert. Nieuwsgierig geworden? Je vindt hier meer praktische informatie.

Challenge Almere – Amsterdam

Donderdag 12 september t/m zondag 15 september

In het weekend van 13 t/m 15 september vindt het Europees Kampioenschap triatlon plaats op in Almere Centrum. Sinds 1983 start en eindigt de wedstrijd in Almere en naast de lange afstand triathlon vinden er ook andere triathlonwedstrijden plaats gedurende het weekend. Ook vinden de Half Distance en de Junior Challenge plaats. Kom je de atleten aanmoedigen op de Esplanade?

Open Monumentendag Almere 2019

Zaterdag 14 september en zondag 15 september

Almere is dé hoofdstad van Post 65 architectuur. Tijdens Open Monumentendag kun je op zaterdag 14 en zondag 15 september iconische locaties gratis bezoeken. Dit is dé kans om een kijkje te nemen op plekken waar je normaliter niet zo snel komt en het verhaal achter de locatie te horen! Je vindt hier alle praktische informatie.

UITfestival

Vrijdag 27 september t/m zondag 29 september

Cultuurliefhebbers, opgelet! In het laatste weekend van september vindt in Almere Centrum de eerste editie van het UITfestival plaats. Het programma is zowel gratis als betaald. Naast de culturele organisaties krijgen ook amateurverenigingen een podium. Het doel is een divers en kwalitatief goed aanbod te tonen. De eerste editie zal onder meer de volgende onderdelen omvatten: Kaftival, een filmvoorstelling in de open lucht, cabaret, Popronde Almere en diverse theatervoorstellingen. Je leest er hier alles over.

Lijkt het jou ook leuk om in DUIN te wonen? Bekijk hier het huidige woningaanbod. Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.