Image

DUIN aan het woord: Rose de Bruijn

Rose is een geboren en getogen Almeerse. Toen de eerste palen in de grond gingen bij Zuiderduin, had ze maar één gedachte: ‘Hier wil ik wonen!’. “Het was voor mij alleen nog te vroeg om iets te kopen”, vertelt Rose. Toen een paar jaar later bekend werd dat Noorderduin werd gebouwd, heeft ze zich direct ingeschreven. “Daar ben ik nog iedere dag blij mee!”

rose de bruijn duin aan het woord

Vakantiepark

Redenen wat het zo leuk maakt om in DUIN te wonen, heeft Rose dan ook meer dan genoeg. “Duin past perfect bij mij. Ik ben gek op de open opzet van het gebied en de nabijheid van het water. Mijn moeder is van Friese afkomst, dus toen ik klein was gingen we vaak het water op. Die verbinding voel ik hier ook echt”, vertelt ze enthousiast. Het vakantiegevoel maakt haar woonervaring extra bijzonder. “Het lijkt echt een vakantiepark, maar dan mag je er wonen”, aldus Rose. “Wanneer mijn vriendinnen uit Amsterdam hier langskomen grappen ze ook weleens dat het net op Center Parcs lijkt.”

rose de bruijn duin aan het woord

 

Dat DUIN uniek is staat voor Rose buiten kijf. “Er is geen wijk zoals DUIN. Deze open opzet. Het strandgevoel. Het zand en de duinen. De mensen die er wonen. Dit vind je zelfs niet in Amsterdam. Het mag dan misschien een nieuwbouwproject zijn, maar het is niet zo blokkig als de meeste projecten. Het gebied is heel ruim en speels opgezet.”

rose de bruijn duin aan het woord

Vakantiepark

Haar favoriete hotspot in de buurt? “Dat is mijn eigen woning!”, grapt Rose. “Ik woon hier alleen en was bang dat de openheid van het gebied een onveilig gevoel met zich zou meebrengen. Gelukkig is dat niet zo. De buurt draagt hier sterk aan bij. Er is veel sociale controle en je merkt echt dat mensen goed letten op elkaars woning en spullen. En het helpt natuurlijk ook dat ik beveiligingscamera’s heb, haha.”

rose de bruijn duin aan het woord

rose de bruijn duin aan het woord

Haar huis durft Rose dan ook met een gerust hart achter te laten. “Ik fiets heel graag, dus ik fiets regelmatig over de dijk van Almere Buiten weer terug naar Duin”, vertelt Rose. “En als het lekker weer is dan loop ik naar Steel Creek met wat te drinken en een kleedje. Heerlijk!”

Lijkt het jou ook leuk om in DUIN te wonen? Bekijk hier het huidige woningaanbod. Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!