Image

5 zomerse activiteiten om te ondernemen in DUIN

Summerpark Festival

Zondag 7 juli

Op zondag 7 juli kan je weer genieten van het Summerpark Festival op het Almeerderstrand – op schelpworp afstand van DUIN! Met verschillende stages en optredens van o.a. Lil’ Kleine, Kriss Kross Amsterdam, Tabitha en Biggy gaan de voeten geheid van de vloer. Er zijn nog tickets beschikbaar, dus wees er snel bij! Je vindt hier meer praktische informatie.

StrandLAB gebiedswandeling

Zaterdag 13 juli & 27 juli

Wandel op zaterdag 13 juli mee met met stadsgids Marie-Josée over het Almeerderstrand en leer meer over de bijzondere architectuur die de omgeving van het Almeerderstrand rijk is: van de woontorens van Residence Muiderburght tot woonwijk DUIN. Onderweg hoor je alles over StrandLAB, de nieuwe culturele broedplaats van Almere, en geniet je van een prachtige zonsondergang boven het Markermeer. Je vindt hier meer praktische informatie.

Zomerprogramma Outdoorpark SEC

Zaterdag 13 juli tot & met zondag 25 augustus 

De zomervakantie is in aantocht! Bang om jezelf te vervelen? Niet nodig, want Outdoorpark SEC Almere heeft een vakantieprogramma vol superleuke activiteiten. Iedere dag is er iets spannends te beleven. Zo kun je boogschieten, survivallen, vuurtje stoken, klimmen over junglebruggen, kruipen door camotunnels, eten zoeken in de natuur, vlotvaren en nog veel meer! Je kan ervoor kiezen om één dag langs te komen, maar ook meedoen aan een outdoor vakantieweek met 5 dagen activiteiten. Je vindt hier het volledige zomerprogramma.

Rondleiding: YAH couleur locale

Vrijdag 19 juli

Op zoek naar verkoeling? Spring op de fiets met een architectuurgids! In maart en juli kun je met een ervaren KAF-architectuurgids volop genieten van het kleurrijke Almere. Leer meer over de opzet van de Regenboogbuurt, het belang van dreven en vaarten en ook over de BouwRAI in Almere Buiten valt veel te vertellen. Je kunt jezelf hier aanmelden.

Almeerderstrand: Labyrinth of the Senses en Almere Meet Water

Dinsdag 23 juli

Ontdek de zin van je zintuigen met de kunstenaars van de Almeerse stichting CitySenses en doe mee met waterexperts aan het onderzoek Almere meet Water. De kunstenaars van de Almeerse stichting CitySenses werken op het Almeerderstrand aan een heel bijzonder kunstwerk: een zintuigelijk doolhof genaamd Labyrinth of the Senses. Dinsdagmiddag kunnen kinderen (en hun ouders) tussen 13.30–16.30 uur ontdekken hoe het is om je zintuigen heel bewust te gebruiken. Ook Almere Meet Water is op het Almeerderstrand aanwezig. Ben jij een nieuwsgierige, betrokken waterliefhebber die het leuk vindt om experimenten uit te voeren? Kom dan langs op het Almeerderstrand ter hoogte van strandrestaurant Poortdok.

Wil jij geen enkel nieuwtje over DUIN missen? Wanneer je jezelf inschrijft voor onze nieuwsbrief ontvang je maandelijks het belangrijkste nieuws in jouw inbox. Waar je ook bent.