Image

5 bewoners vertellen over de eerste keer dat ze in aanraking kwamen met DUIN

59747721_1688853821248659_5559109916494397440_o

Gerard Kers: “Voor mijn werk kwam ik met de bus langs de Libelle Zomerweek en hierbij sprong ook DUIN in het oog. Ik dacht meteen: ‘Dát is een mooie plek om te wonen. Mijn partner en ik zijn allebei huizenfreaks. We houden van originele projecten. Toen ik thuiskwam zei ik meteen tegen haar: ‘Dit moet je gezien hebben’. Ook zij raakte op slag verliefd.”

Marianne Bronkhorst: “Toen mijn man ging zeilen bij Marina Muiderzand besloot ik eens een kijkje te nemen bij DUIN tijdens het Open Huis. Ik was meteen om en heb vervolgens de brochure van de appartementen stiekem in de krantenbak verstopt. In de hoop dat mijn man het zou tegenkomen. En het werkte! Ook hij was enthousiast en zo is het balletje gaan rollen.”

52728010_1621275978006444_5741962896376594432_n

Paul Kösters: “We zijn aangesloten bij de vereniging ‘Vrienden Op De Fiets’. Via deze vereniging kun je voor een redelijke prijs overnachten bij mensen thuis. Tijdens één van onze overnachtingen in Almere sliepen we bij een planoloog. Hij wist ons álles te vertellen over Almere. Van ontstaan tot ontwikkeling. Hij heeft ons echt enthousiast weten te maken voor Almere en tipte ons om eens bij DUIN te gaan kijken. En dat deden de twee. Het zand, de schapenhekjes… Ik voelde meteen een klik. We hebben direct gebeld voor een afspraak en vanaf dat moment is het héél snel gegaan. We hebben binnen een week voor onze woning getekend.”

Roos Tijmes: “Ik was eigenlijk nog niet echt op zoek, maar toen ik het huis van vrienden zag dacht ik: dit is wel echt een heel gaaf project. Het is heel relax en je hebt alle ruimte. Dat vind ik eigenlijk wel heel fijn.”

Nicola van der Woude: “Via collega’s van mijn man die in Almere wonen in aanraking kwamen met dit project. De visie van het project sprak ons direct aan. Ze hebben de belofte zeker waargemaakt. Je woont hier écht in de duinen en dankzij het IJmeer zijn er regelmatig ook tal van dieren te zien, zoals roofvogels en konijnen.”

Wil jij geen enkel nieuwtje over DUIN missen? Wanneer je jezelf inschrijft voor onze nieuwsbriefontvang je maandelijks het belangrijkste nieuws in jouw inbox. Waar je ook bent.