Image

5 zonnige activiteiten om te ondernemen in DUIN en omgeving

Vaar van Almere naar Pampus of Muiderslot

Iedere zaterdag in mei

Nu de zon schijnt, kun je weer iedere week vanuit Marina Muiderzand naar Forteiland Pampus of Muiderslot varen op een klassiek schip. Hier waan je je even in een andere tijd. Ontdek bijvoorbeeld het Forteiland Pampus, gelegen midden op het IJmeer, vol van verhalen. Hier kun je je bijvoorbeeld wagen aan een interactieve ‘Pampus Xperience’ die je mee neemt door de tijd en de verschillende ruimtes. Of vaar af naar Muiderslat en maak een wandeling door de historische tuin. Meer lezen? Je vindt hier meer informatie.

Bevrijdingsfestival Flevoland

Zondag 5 mei

Yes, op zondag 5 mei strijkt het Bevrijdingsfestival weer neer in Almere! Geniet in het centrum van Almere de gehele dag door van uiteenlopende muzikale optredens van o.a. Di-rect, Kraantje Pappie, Di-Rect, Davina Michelle, Nielson en de Dirty Daddies. Ook is er natuurlijk voldoende aandacht voor het bestaansrecht van het Bevrijdingsfestival. Zo kun je speeddaten met veteranen en indrukwekkende beelden bekijken afkomstig van World Press Photo. Je vindt hier de volledige timetable.

Dag van de Watersport

Zaterdag 11 mei

Op zaterdag 11 mei viert Almere Haven de Dag van de Watersport. De belofte: ook wanneer je geen boot hebt, niet kunt zeilen of zelfs nog nooit voet op een boot hebt gezet is het een leuke middag! Tijdens de Dag van de Watersport kun je je wagen aan diverse activiteiten en proeverijen, en zelfs een rondje meevaren over het Gooimeer. Heb je (klein)kinderen die het leuk vinden om te leren zeilen? WSV organiseert laagdrempelig jeugdzeilen om kinderen op een prettige, ontspannen manier kennis te laten maken. Je vindt hier meer praktische informatie.

Almere Regatta

Zaterdag 18 mei en zondag 19 mei

Zeilliefhebbers hebben het ongetwijfeld al in hun agenda staan: op zaterdag 18 mei en zondag 19 mei staat Marina Muiderzand namelijk in het teken van de Almere Regatta. De Almere Regatta is een nationale zeilwedstrijd in een aantal verschillende klassen, waarbij zo’n 70 boten op 2 wedstrijdbanen de strijd aangaan. Tijdens het evenement is er een gevarieerd walprogramma voor jong en oud op en rond het terrein van Marina Muiderzand, IJmeerdijk. Zo kan er o.a. worden proef-gezeild met de verenigingsboot van Flevomare. Ben jij er ook bij? Ga naar de website voor meer praktische informatie.

Land Art Flevoland Tour: Het Verhaal van Flevoland

Zondag 26 mei

Wist je dat in Flevoland monumentale landschapskunstwerken zijn te vinden van gerenommeerde kunstenaars als Robert Morris, Richard Serra, Daniel Libeskind en Marinus Boezem? Ga mee tijdens de Land Art Flevoland Tour en leer alles over het ontstaan van Land Art, hoe deze kunststroming in de jaren zeventig vanuit de VS overwaaide naar Nederland en waarom deze monumentale werken juist in Flevoland zijn gerealiseerd. Inclusief lezing van journalist en schrijver Emiel Hakkenes, auteur van Polderkoorts. Je kunt je ticket(s) hier bestellen.