Image

DUIN aan het woord: Gerard Kers & Julia Koetsier

gerard kers julia kers almere duin aan het woord

‘Dit moet je gezien hebben!’

“Voor mijn werk kwam ik met de bus langs de Libelle Zomerweek en hierbij sprong ook DUIN in het oog. Ik dacht meteen: ‘Dát is een mooie plek om te wonen!’”, vertelt Gerard (60) enthousiast over zijn eerste kennismaking met DUIN. Julia (53) vult aan: “We zijn allebei huizenfreaks. We houden van originele projecten. Ik weet nog goed dat Gerard thuiskwam en tegen me zei: ‘Dit moet je gezien hebben’. We hadden op dat moment echter ook al een andere woning op het oog. Het was een risico: als we bij DUIN zouden kijken, zouden we er zomaar verliefd op kunnen worden. En dat gebeurde.”

gerard kers julia kers almere duin aan het woord gerard kers julia kers almere duin aan het woord

Uniek in de polder

De originaliteit van het project gaf voor de twee de doorslag. Julia: “We houden van bijzondere woningen en zijn in de loop der jaren dan ook veel verhuisd. Van vakantiehuis in België tot woonboot in Amsterdam. We zitten niet graag lang op één plek. Je leeft maar één keer dus je moet alles gezien hebben, is ons motto.” Of de twee van plan zijn om voorlopig in DUIN te blijven? “We hebben niets gezien wat onze woning kan overtreffen. Deze plek is uniek in de polder”, zegt Gerard. “In de polder is alles vlak. We zitten hier nu op 10 meter hoogte. Ook geven de duinen een stukje ontspanning en is het water en het bos dichtbij. Heerlijk.”

gerard kers julia kers almere duin aan het woord gerard kers julia kers almere duin aan het woord

Geniet van elk moment

Dat de twee ultiem genieten van hun plek in DUIN is duidelijk. Is het niet in hun eigen DUINwoning, dan is het wel bij hun favoriete plek Steel Creek. Ze mogen echter wel hun voeten in de aarde hebben gezet in DUIN; stilzitten doen ze beslist niet. En niet zonder reden. “Ik ben helaas ongeneeslijk ziek”, vertelt Julia. “Het is belangrijk dat iedere dag een genietmoment bevat. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor mij, maar voor iedereen.”

gerard kers julia kers almere duin aan het woord

“Ik heb mezelf altijd voorgenomen dat ik geen spijt wilde hebben wanneer ik als 80-jarige op een bankje voor het bejaardenhuis zou zitten” vervolgt Julia. “En dat is gelukt.” “Hé, ga je nu toch 80 jaar worden?”, vraagt Gerard met een glimlach. “Verrassing!”, beantwoord Julia zijn vraag lachend.

Wanneer we de twee achterlaten op hun eigen stukje in DUIN, is het duidelijk dat de twee avonturiers dit gebied liefdevol in hun hart hebben gesloten. Net als elkaar. Samen heerlijk genietend warme zonnestralen die prikken door het wuivende duingras.

Woon jij in DUIN en wil je graag vertellen over jouw ervaring? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!