Image

5 fijne activiteiten om te ondernemen in april

Activiteiten Almere april 2019

Kunstbende: Voorronde Flevoland 2019

Zondag 7 april

Van films tot kunstwerken: er is veel creatief talent te vinden in Flevoland. Om deze reden zullen dan ook dit jaar weer ruim honderd Flevolandse jongeren hun act, modeshow, film of kunstwerk presenteren in Corrosia. Gedurende de dag kiest een vakjury per categorie, in totaal acht, een winnaar. Deze winnaars veroveren hiermee een plakje in de landelijke finale en mogen hier Flevoland vertegenwoordigen. Ben jij benieuwd naar de kunstwerken van deze jonge artiesten? Kom op zondag 7 april langs in het Corrosia Theater, Expo & Film. Je vindt hier meer praktische informatie.

Rondleiding: Tour Almere Haven

Woensdag 10 april

Ben je benieuwd naar de geschiedenis van onze relatief jonge stad? Op 10 april organiseert YAH Tours een wandeltocht door het oudste stadsdeel van Almere, namelijk Almere Haven. Het oudste stadsdeel van Almere heeft namelijk verrassend veel te bieden; van cultureel erfgoed tot de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van woningbouw, verdichting en duurzaam bouwen. Een professionele gids rijgt een tocht vol verrassingen aan elkaar waar een nieuwe sporthal, de winnaar van de Architectuurprijs Almere (Tuinhuis Almere) en een smart recycle centrum het nieuwe vertegenwoordigen. Sta jij al klaar in de startblokken? Je vindt hier meer praktische informatie.

Festival der Zoete Verleidingen

Vrijdag 12 april, zaterdag 13 april en zondag 14 april

Liefhebbers van zoet: omcirkel 12, 13 en 14 april in je agenda, want tijdens het Festival der Zoete Verleidingen mag je drie dagen proeven van diverse zoetigheden.Bekende patissiers, zoals Hidde de Brabander, Kees Raat en Rutger van den Broek, geven diverse bakdemo’s waar jij bij kunt zijn. Naast diverse lekkernijen waarvan je kunt proeven, is er ook meer dan genoeg ruimte om bakspullen, ambachtelijke producten en decoratie te kopen. Loopt het water je al in de mond? Ga naar deze website voor meer informatie.

Terrassenfestival

Zaterdag 13 april en zondag 14 april

In het weekend van 13 en 14 april vindt alweer de vijfde editie van het Terrassenfestival plaats. Op het restaurantplein Belfort kun je terecht bij allerlei leuke restaurantjes. Zo kun je bij Bagels en Beans terecht voor heerlijke bagels, biologische sapjes en fantastische ijskoffie. Daarnaast hebben ze bij Chez Alexander de lekkerste broodjes met pikante kipstukjes en gerookte zalm om van te smullen. Of zoek je liever iets met een mooi uitzicht? Je kunt ook terecht bij Bobbie Beer aan het Forum. Hier heb je een mooi uitzicht over de Esplanade en het Weerwater! Bekijk hier het volledige programma.

Koningsdag

Zaterdag 27 april

Op Koningsdag kleurt het hele land oranje en Almere blijft natuurlijk niet achter. Zowel tijdens Koningsnacht- als dag worden er dan ook talloze activiteiten georganiseerd in de gehele stad. Struin langs één van de vrijmarkten, vier een feestje op de Grote Markt of verkoop je eigen spullen in één van de stadsdelen. Samen met de kids of met vrienden en familie, er is voor ieder wat wils.

Wil jij geen enkel nieuwtje over DUIN missen? Wanneer je jezelf inschrijft voor onze nieuwsbriefontvang je maandelijks het belangrijkste nieuws in jouw inbox. Waar je ook bent.