Image

5 activiteiten om de lente te vieren in DUIN en omgeving

Activiteiten Almere Maart 2019

Meet & Greet: Politie in het PIT Veiligheidsmuseum

Vrijdag 1 maart

Ben jij fan van de politie? Of wil je later bij de politie werken? Kom naar de meet & greet met de politie in PIT Veiligheidsmuseum in Almere en kom van alles te weten over het werk van de politie. Op vrijdag 1 maart kun je bijvoorbeeld tussen 12:00 en 15:00 kletsen met politieagent Shiary. Kinderen kunnen zich verkleden als politieagent en de politiespeurtocht doen in het museum. Durf jij je in de boeien te laten slaan?

MTB Beach Classic

Zondag 10 maart 

Op zondag 10 maart vindt voor de vierde keer de DUIN MTB Beach Classic plaats. De 15 kilometer lange route gaat langs het Almeerderstrand, DUIN en het Kromslootpark. De echte liefhebbers kunnen meerdere rondes fietsen. Tussen 9.00 en 10.00 uur is de start bij Marina Muiderzand. Aanmelden kan vanaf 8.30 uur en de finish is op dezelfde locatie en sluit om 13.00 uur. Deelnemen aan het evenement is gratis en aanmelden is mogelijk bij de start. Doe jij ook mee? Je vindt hier meer informatie.

Slaapyoga

Donderdag 14 maart

Almere staat dit jaar in het teken van ‘Slaapstad’. Om deze reden kun je verschillende events, lezingen en zelfs een slaapfeestje in het centrum bijwonen! Zo kun je op donderdag 14 maart deelnemen aan een les Slaapyoga. Yes, dat lees je goed. Dit betekent dat je kunt rekken, strekken en indommelen tijdens de Savasana – geheel gratis. Meer lezen? Je vindt hier meer informatie.

Vollemaanswandeling

Zaterdag 23 maart

Ben jij niet bank in het donker? Maak met de gids van Staatsbosbeheer een wandeling bij volle maan door het Almeerderhout. Bij aankomst bij Buitencentrum Almeerderhout brandt het kampvuur. Vanaf daar neemt de gids je mee de duisternis in. Langzaam wennen je ogen aan het donker. Hoewel: donker? De volle maan geeft flink wat licht, zelfs als het bewolkt is. Op je route vertelt de gids je over de maan en de nachtdieren die hier leven, zoals nachtvlinders. Halverwege staat warme chocolademelk voor je klaar en kan je marshmallows roosteren boven het vuur. Een wandeling voor het hele gezin.

Awesome Foundation Almere Pitch

Woensdag 27 maart

Loop jij met een fantástisch idee rond om wonen in Almere -en misschien zelfs wel DUIN- nóg leuker te maken? Awesome Foundation Almere geeft ook in 2019 een paar duizend euro weg. Dit gebeurt tijdens de Awesome Pitch Night’s waarbij Almeerders een idee voor de stad kunnen pitchen. Een voorwaarde is wel, dat het uitvoerbaar moet zijn binnen een bepaalde tijd en dat het onze stad nóg leuker maakt. De eerstvolgende editie vindt op woensdagavond 27 maart in The Black Cockatoo plaats, op de Bottelaarspassage. Meld jouw tofste idee aan via awesomefoundation.org!